15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăInvestitori austrieci, interesaţi de proiectele din România

Investitori austrieci, interesaţi de proiectele din România

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, s-a întâlnit cu un grup de investitori austrieci interesaţi de proiectele ce vor fi dezvoltate în regim de parteneriat public – privat în România.

Delegaţia austriacă a fost formată din reprezentanţi ai unui grup specializat în servicii financiare care activează la nivel mondial şi ai unei companii interesate de dezvoltarea de proiecte de parteneriat public – privat în domeniul sănătăţii.

Dan Sova a prezentat delegaţiei austriece, în prima parte a întâlnirii, proiectele ce urmează a fi demarate în acest sistem şi a punctat disponibilitatea Guvernului României în a-şi oferi ajutorul pentru investitorii străini ce se vor implică în realizarea unor astfel de proiecte complexe în ţara noastră.

“Guvernul României a iniţiat o nouă lege a PPP special pentru a încuraja investitorii străini să se implice cu success în dezvoltarea proiectelor de anvergură ce sunt şi vor fi dezvoltate în România”€œ, a declarat Dan Sova în cursul discuţiilor, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro.

Partea a două a discuţiei a fost axată pe posibilitatea dezvoltării pe proiecte public a€” private în domeniul medical românesc. Astfel, demnitarul român a explicat membrilor delegaţiei din Austria avantajele dezvoltării unor astfel de parteneriate, în special, în centrele universitare cu tradiţie din ţara noastră, cum ar fi Iaşi, Cluj şi Braşov.

Companiile austriece au investit în România, până în 2012, aproximativ 9,4 miliarde de euro, reprezentând 18% din totalul investiţiilor străine directe; cifră plasează Austria pe locul doi în topul investiţiilor străine în România, după Olanda.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă