13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăInspecţia Muncii: Amenzi de peste 2,3 milioane de lei pentru muncă la...

Inspecţia Muncii: Amenzi de peste 2,3 milioane de lei pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă au depistat, în perioada 10 – 14 iunie, peste 310 persoane care munceau la negru şi au aplicat amenzi de peste 2,3 milioane de lei, informează, miercuri, Inspecţia Muncii (IM), potrivit Mediafax.

Inspecţia Muncii a desfăşurat mai multe acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 3.770.500 de lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 2.230 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 3.086.000 de lei, iar pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 2.340.000 de lei.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate şapte propuneri de cercetare penală, din care două în Bucureşti.

De asemenea, pentru 75 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Dintre acestea, 21 de sancţiuni au fost aplicate în judeţul Buzău.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 1.531 de controale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 684.500 de lei. În cazul a şase angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar pentru doi angajatori s-a dispus sistarea activităţii.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...
Ultima oră
Pe aceeași temă