Cele 16 filiale care formeaza conglomeratul CN Romarm continua sa acumuleze datorii peste datorii, ajungand in prezent in pragul declararii starii de insolventa. Sindicatele din industria de aparare acuza conducerea Romarm pentru managementul defectuos si lipsa unui plan de restructurare pentru anul in curs, iar reprezentantii companiei invoca necesitatea respectarii legislatiei din domeniul privatizarii afirmand ca exista un program de reorganizare. Managerii Romarm afirma ca datorita statutului special al companiei responsabilitatile sunt impartite cu statul roman si Ministerul Apararii.
La sfarsitul anului trecut, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care a transferat CN Romarm cu filialele sale, de la Ministerul Economiei la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, cu promisiunea desfasurarii unui program de restructurare si dezvoltare. "Romarm continua sa coordoneze cele 16 filiale, acumuland datorii peste datorii. S-a ajuns in pragul declararii starii de insolventa, filialele fiind in situatia lichidarii voluntare", a afirmat Bogdan Hossu, presedintele "Cartel ALFA". Ca solutie, reprezentantii angajatilor propun desfiintarea Romarm, acuzand conducerea acesteia ca nu a avut un plan de restructurare si nici un plan concret de contracte si comenzi.
Ioan Neagu, liderul de sindicat de la Fabrica de Arme Cugir, a relatat despre starea utilajelor folosite in productie: "Se lucreaza cu echipamente de la inceputul secolului trecut si cu toate acestea comenzile nu mai contenesc. Romarm obtine profit din comisioane, iar filialele sunt in pierdere din cauza managementului defectuos".
Reprezentantii Romarm considera ca privatizarea este de competenta AVAS. "Compania are si ea un departament de privatizare care face toate demersurile necesare. Sunt insa anumite proceduri care trebuie respectate si termene legale de urmat. Pentru o procedura corecta e nevoie de 6-8 luni", a mentionat Constantin Oprea, director tehnic Romarm.