12.6 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIndienii de la Maharashtra vor sa preia uzina de teviC62 milioane $...

Indienii de la Maharashtra vor sa preia uzina de teviC62 milioane $ pe Republica

Compania indiana Maharashtra Seamless (MSL), din cadrul grupului DP Jindal, intentioneaza sa achizitioneze uzina de tevi Republica din Bucuresti – se mentioneaza intr-un articol aparut in ziarul "The Economic Times". Conform informatiilor aparute in cotidianul indian, pretul pe care compania indiana ar fi dispusa sa-l plateasca pentru achizitionare ar fi de 62 milioane dolari (250 crore). Achizitia ar avea ca scop dublarea capacitatii de productie a MSL la 700 mii tone, pentru perioada 2010-2011.

Teodor Nicolae, reprezentantul Moore Stephens RVA, societata desemnata pentru aplicarea procedurilor de lichidare in cazul uzinei Republica, spune Maharashtra Seamless a cumparat doar linia tehnologica, in urma unei licitatii publice cu strigare, la pretul de 6,2 milioane euro. "Potrivit contractului, dupa plata integrala a valorii utilajelor licitate, reprezentantii companiei indiene ar trebui sa incarce linia de fabricatie pe vapor si sa o transporte in India", sustine Teodor Nicolae.
Uzina Republica se afla in faliment declarat din 2006, dupa o privatizare esuata din 2003. In prezent, actionarul majoritar al fabricii este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) care detine peste 90% din actiuni.

25 hectare de teren

Constantin Dobre, liderul Sindicatului "Nicolae Malaxa" de la Uzina Republica, a confirmat ca indienii au castigat la licitatie publica, in 22 noiembrie, linia tehnologica de fabricare de tevi, precizand ca a fost vorba despre o a doua strigare, dupa ce la prima, din 31 octombrie, pentru suma de 8,5 milioane euro nu au existat oferte.
"Compania indiana a platit deja jumatate din suma si urmeaza ca pe 20 decembrie sa vireze restul de bani in Romania. Pe 7 decembrie, la Tribunalul Municipiului Bucuresti – Sectia Falimente, urmeaza sa fie aprobata distribuirea sumelor catre creditori. Datoria ramasa de plata pentru cei 1.500 de fosti angajati ai uzinei se ridica la suma de 7 milioane euro", a precizat Dobre.
Valoarea estimata a terenului actual, de 25 hectare, pe care se afla amplasata Uzina Republica este de 80-100 milioane euro. Suprafata ocupata de cladiri si hale este de 11,8 hectare. "In prezent, lichidatorul face evaluarea cladirilor si a terenului de la Republica, iar in perioada februarie-martie 2008 se va face si vanzarea acestora, in urma organizarii unei licitatii publice cu strigare. Atunci vom afla cine va castiga licitatia", a mentionat Constantin Dobre.

Cele mai citite

Polițiști români și britanici vor coopera împotriva traficului de droguri. Ministrul român de Interne anunță și “reformarea” Academiei de Poliție

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Criminalității Organizate – National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie,...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă