22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoProcesul Colectiv. Procurorii cer pedepse maxime

Procesul Colectiv. Procurorii cer pedepse maxime

Procesul Colectiv s-ar putea finaliza cu pedepse maxime sau “orientate spre maxim” pentru inculpați. Procesul este acum în faza de apel iar unul dintre termene este luni, 20 decembrie.

Instanța de la Tribunalul București a decis deja mai multe pedepse cu închisoarea. Cea mai mare pedeapsă o primise patroana firmei de artificii. Pentru ea, pedeapsa era de 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Pentru fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, se pronunțase în primă instanţă o pedeapsă de 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Procesul se judecă la Curtea de Apel București. Ultimele termene sunt cele din zilele de 17, 20 şi 21 decembrie.

Inculpații din procesul Colectiv vor primi zeci de ani de închisoare

La termenul din 17 decembrie, procurorii din DNA şi din Parchetul General au cerut pedepse “orientate spre maximum prevăzut de lege” şi cu executare. Aceste pedepse i-ar viza pe primarul Cristian Popescu-Piedone și pe funcţionari din Primăria Sectorului 4. De asemenea, ar putea fi condamnați patronii clubului Colectiv, doi ofițeri ISU, doi pirotehnişti şi reprezentaţii firmei de artificii.

Aproape cu certitudine, pedepsele decise la Curtea de Apel vor fi cel puțin la fel de aspre precum cele de la instanța de fond.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tragedie în lumea fotbalului. Portarul naționalei Muntenegrului a murit la 26 de ani

Matija Sarkic, portarul selecţionatei Muntenegrului şi al echipei de fotbal Millwall, a încetat din viaţă la 26 de ani, a anunţat clubul englez de...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...

SUA se pregătesc pentru un val de căldură sufocant

Vaste regiuni din centrul şi estul Statelor Unite se pregătesc pentru un val de căldură sufocant săptămâna viitoare, cu temperaturi ce ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă