15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoPremierul Ciolacu vrea să avem militari germani în România, permanent

Premierul Ciolacu vrea să avem militari germani în România, permanent

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Germania, a declarat că el, personal, și-ar dori să avem militari germani în România, în mod permanent.

Premierul României a făcut această precizare într-o conferință de presă susținută împreună cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Declarațiile în fața presei ale celor doi șefi de guverne au avut loc în după-amiaza de 4 iulie 2023, după discuțiile oficiale.

La conferința de presă, un jurnalist german l-a întrebat pe premierul României cum vede intenția Germaniei de a trimite 4000 de militari în Lituania, cu scopul de a întări Flancul Estic al NATO. În plus, jurnalistul l-a întrebat pe premierul României dacă ar considera necesară trimirea de militari germani și în alte țări.

“Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4000 de soldați. Eu sper ca, cât de curând, pe teritoriul României să avem militari germani permanenți”, a răspuns premierul Ciolacu.

Șeful Guvernului României a precizat că prezența militarilor germani în România devine necesară în contextul în care estimările arată că războiul Rusiei în Ucraina se va prelungi. “Este evident că va fi un conflict de lungă durată. Cu totii ne-am fi așteptat să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar știm că nu se putea acest lucru. Datele care sunt publice poate nu sunt chiar atât de încurajatoare dar sunt ferm convins că lucrurile, în teatrul de operații, în acest moment, arată cu totul altfel. Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”, a precizat premierul Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă