12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoO Hotărâre de Guvern deconspiră sediul unor unități ale SRI

O Hotărâre de Guvern deconspiră sediul unor unități ale SRI

Un proiect de Hotărâre de Guvern aflat pe agenda Executivului deconspiră adresa unde se află sediul unor unități ale Serviciului Român de Informații (SRI).

Proiectul de HG ar urma să atribuie un nou sediu pentru Casa de pensii sectorială a SRI. În acest context, documentul care ar urma să fie aprobat de Guvernul României indică atât adresa sediului actual al Casei de pensii a SRI, cât și adresa viitorului sediu.

Despre imobilul de la adresa actuală (str. Piața Amzei nr. 4) se precizează că, întrucât a fost construit în anul 2020, “prezintă degradări avansate ale pereților și tavanului, inclusiv desprinderi de tencuială, care se manifestă în factori de risc pentru personalul SRI din clădire”.

Proiectul de HG precizează că, pentru a rezolva această problemă, Casa de pensii a SRI va primi “spații în incinta sediului din strada Dinu Vintilă nr. (…), sediu în care își desfășoară activitatea mai multe unități ale Serviciului”.

La o simplă căutare pe internet, se constată că, într-adevăr, la adresa indicată drept viitor sediu al Casei de pensii a SRI funcționează deja mai multe instituții din subordinea SRI, una dintre ele fiind Directoratul de Comunicații și Tehnologia Informației. Numele acestui Directorat apare explicit pe internet, deci probabil că nu este secret. Dar la aceeași adresă figurează și sediul unor unități militare despre care nu se știe explicit ce activități au, precum și sediul cel puțin al unei firme despre care nu s-ar ști dacă are sau nu vreo legătură cu SRI.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Von der Leyen anunță deblocarea fondurilor europene pentru Polonia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat deblocarea fondurilor europene pentru Polonia, ca recunoaştere a acţiunilor noului guvern pro-european al premierului Donald...

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...

Cursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto School și programului Global University Outreach

Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School, care oferă o serie de module online accesibile, concepute...
Ultima oră
Pe aceeași temă