3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoMinisterul român de Interne a primit primele patru elicoptere Black Hawk

Ministerul român de Interne a primit primele patru elicoptere Black Hawk

Ministerul Afacerilor Interne al României a primit în dotare primele patru elicoptere de tip Sikorsky S-70 Black Hawk.

Cele patru aeronave au fost recepționate de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului de Interne. La ceremonia de recepție, desfășurată la data de 24 noiembrie 2023, a fost prezentă și ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec.

„Această livrare este încă un exemplu al parteneriatului nostru strâns în apărarea siguranței și securității cetățenilor români și a regiunii în general. Aceste elicoptere versatile și avansate, fabricate de Lockheed Martin, vor spori capacitatea României de a răspunde eficient la o gamă largă de amenințări și urgențe”, a declarat ambasadoarea Statelor Unite.

Până la finalul anului 2023, MAI va mai primi încă două elicoptere de același model.

Noile elicoptere Sikorsky Black Hawk sunt cumpărate de România în cadrul proiectului VISION 2020 al Uniunii Europene. Aceste aeronave sunt echipate pentru misiuni care includ căutare și salvare maritimă și terestră, stingerea incendiilor, transport și asistență medicală de urgență.

Un elicopter Black Hawk suplimentar, achiziționat în cadrul proiectului european HeliPol, este programat să fie livrat înainte de sfârșitul anului 2023. Acesta este alocat Poliției Române, “mărind capacitatea operațională a acesteia”, anunță un comunicat de presă transmis de partea americană.

Elicopterele livrate României fac parte dintr-un acord-cadru. Conform acestui acord, până la 12 elicoptere S-70M Black Hawk, construite în Polonia, vor fi livrate României în următorii patru ani.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă