23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoCe grad are irlandezul și alte întrebări privind suspectul de la Parlament

Ce grad are irlandezul și alte întrebări privind suspectul de la Parlament

Românii își pot pune foarte multe întrebări privind suspectul de la Parlament, care a fost pus în libertate marți seară. Varianta oficială este că suspectul este cetățean irlandez. El ar fi intrat noaptea în Palatul Parlamentului întrucât era beat.

La momentul incidentului, irlandezul se întorcea de la un club din București, unde avusese loc o petrecere. Cazul ridică anumite întrebări la care autoritățile statului român ar trebui să răspundă.

Suspectul de la Parlament a spart un geam după ce zeci de demonstranți n-au reușit

  1. Irlandezul a intrat în curtea Parlamentului la 24 de ore după protestul inițiat de AUR, protest care s-a desfășurat, ilegal, și în curtea Parlamentului. Există vreo legătură între aceste două evenimente deosebite?
  2. După ce protestatarii au intrat ilegal, la 21 decembrie, în curtea Parlamentului, s-au întărit sau nu măsurile de pază la Parlament? Dacă nu, de ce nu? Dacă da, cum de-a fost posibil ca irlandezul să intre, ilegal, în curtea Parlamentului?
  3. În curtea Palatului Parlamentului există camere video? Probabil că da. În acest caz, cum de irlandezul n-a fost văzut pe camerele video din curtea Parlamentului?
  4. Sunt securizate geamurile de la Palatul Parlamentului? Dacă nu sunt securizate, cum de protestatarii veniți cu o zi înainte n-au spart nici măcar unul? Dacă sunt securizate, cum de a reușit să spargă un geam cetățeanul irlandez?
  5. Cum este posibil ca un om, fie el și beat, să confunde hotelul în care locuiește cu Palatul Parlamentului? Aceasta ar fi scuza invocată de irlandez în fața procurorilor români.
  6. La capturarea suspectului au participat doar militari SPP? În caz afirmativ, de ce n-au participat și jandarmii?
  7. Se fac teste de integritate asupra militarilor din paza Palatului Parlamentului? În caz afirmativ, putem considera că incidentul cu cetățeanul irlandez a fost un asemenea test? În acest caz, “irlandezul” este de fapt ofițer român?
  8. Se încearcă discreditarea formațiunilor de pază de la Palatul Parlamentului, pentru a se obține destituirea unui înalt responsabil din cadrul unei instituții a statului român?

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...

O comună bogată din Teleorman toacă banii pe pavele, garduri, gratare în curtea școlii și studii de fezabilitate inutile

Suntem în 2024: campanie electorală, alegeri locale și parlamentare. Val de promisiuni electorale, efervescență, polemici și dezbateri.   Ne-am hotărât să facem un reportaj la...

Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv și ȋn al doilea proces intentat de DNA Ploiești. Instanța a concluzionat că ,,Fapta nu există”

Curtea de Apel București a confirmat, pe 14 mai, sentința pronunțată anul trecut de către Tribunalul București, care a declarat-o nevinovată pe Ana Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă