18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoArmata angajează urgent peste 400 de soldați

Armata angajează urgent peste 400 de soldați

Armata angajează urgent peste 400 de soldați, care vor avea statutul de rezerviști voluntari.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță o nouă campanie de recrutare pentru militari în rezervă. Aceștia vor ocupa locurile rămase neîncadrate în anul 2021.

Campania din anul 2022 are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe. Acestea sunt Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară se desfășoară până la data de 21 ianuarie 2022.

Armata angajează și tineri fără pregătire militară

Ideea angajării de rezerviști este inclusă și în programul de guvernare de la finalul anului 2021. Ministerul Apărării Naționale are în sarcină „dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezerva voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire”.

Președintele Iohannis a promis că România va aloca, în fiecare an, 2 la sută din PIB pentru Apărare. Acest procent este asigurat. Șeful statului a subliniat că nu doar militarii profesioniști ci și civilii pot fi chemați la datorie pentru a servi sub drapelul tricolor. Soldații vor merge “în teatrele de operații și oriunde România are nevoie de ei”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pot serviciile profesionale SEO să crească vizibilitatea online a afacerii tale?

Pentru că timpurile o impun, iar preferințele clienților merg într-o anumită direcție, nicio afacere nu va avea succes astăzi dacă nu va avea o...

Coca-Cola și Starbucks solicită reînregistrarea mărcilor comerciale în Rusia

Coca-Cola și Starbucks au solicitat reînregistrarea mărcilor comerciale în Rusia pentru a-și proteja drepturile de proprietate intelectuală, după ce au ieșit de pe piață...

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

O alertă cu bombă a fost raportată pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni, la bordul avionului Airbus 321 al companiei Fly One Armenia, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă