25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIgaş: 5.000 de persoane vor fi disponibilizate din MAI până la jumătatea...

Igaş: 5.000 de persoane vor fi disponibilizate din MAI până la jumătatea lunii octombrie

5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor vor fi disponibilizaţi până la mijlocul lunii octombrie, numărul total al persoanelor din sistem disponibilizate anul acesta ajungând astfel la 10.000, a anunţat vineri, la Arad, ministrul Constantin Traian Igaş, relatează NewsIn.

„Suntem în plin proces de restructurare, în momentul de faţă, la nivelul Ministerul Administraţiei şi Internelor. Urmează ca până la jumătatea lunii octombrie să mai plece încă 5.000 de oameni din structurile MAI. Au părăsit sistemul aproximativ 5.000 de oameni până în momentul de faţă, începând cu 1 aprilie 2011. Urmează ca, în perioada 15 – 16 septembrie, cei puşi la dispoziţie de la Jandarmerie şi de la ISU să fie disponibilizaţi, urmând ca cei de la Poliţia de Frontieră şi Poliţia Română să părăsească sistemul în prima jumătate a lunii octombrie. În total, vom avea, începând din 15 octombrie, cu 10.000 de oameni mai puţin în structurile MAI şi, practic, aici ne vom opri într-o primă fază”, a declarat Traian Igaş, citat de corespondentul NewsIn.

Ministrul a mai afirmat că angajaţii care vor părăsi structurile MAI sunt „cei mai slab pregătiţi”.

„Nu este plăcut să ştii că sunt oameni care vor pleca din sistem. Nu este deloc uşor să vezi că oameni care au lucrat atâta timp în sistemul de stat îşi pierd locul de muncă. Dar, din ceea ce am putut să observ, şi am monitorizat cu foarte mare atenţie acest lucru, vor pleca din sistem cei mai slab pregătiţi dintre cei pe care astăzi îi avem angajaţi în structurile noastre”, a afirmat Igaş.

Ministrul a spus că au fost şi unele contestaţii în ceea ce priveşte procesul de evaluare. „Contestaţiile le-am soluţionat pe fiecare în parte. Mai exact, şefii de armă au avut această sarcină să soluţioneze toate aceste contestaţii, dar, din ceea ce am putut constata, din deplasările pe care le-am avut la nivel naţional şi stând de vorbă cu diverşi angajaţi ai noştri cu funcţie de răspundere, am putut constata că cei care au plecat din sistem au fost cei mai slab pregătiţi”, a mai declarat Traian Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai anunţat că în perioada imediat următoare, după ce va fi definitivat procesul de restructurare, se va intra într-o etapă de modernizare a structurilor MAI.

„La acest capitol de îmbunătăţire a activităţii şi de modernizare a structurilor MAI intră şi managementul strategic, acest curs pe care noi, la nivelul ministerului, l-am înfiinţat. Mai exact, fiecare şef de inspectorat judeţean, adjuncţii lui, şefii de direcţii nu vor putea să ocupe aceste funcţii dacă nu vor avea absolvit un curs de management strategic. Ce înseamnă acest curs? În primul rând, o evaluare atunci când se intră în această pregătire, o testare psihologică, o testare a cunoştinţelor, iar, după perioada de pregătire, o testare a cunoştinţelor pe care le-a acumulat în procesul de învăţământ, pe care noi l-am denumit management strategic”, a explicat Traian Igaş.

Ministrul a mai precizat că până în prezent s-au înscris 77 de persoane la acest curs, dar vor rămâne doar 40 pentru că în prima sesiune au fost stabilite 40 de locuri, care sunt distribuite pentru toate armele – Poliţie, Poliţa de Frontieră, ISU şi Jandarmerie.

„În maximum doi ani de zile, începând din acest moment, toţi cei care ocupă funcţii de conducere în structurile MAI trebuie să promoveze acest curs de management strategic, în caz contrar riscă să piardă calitatea de conducător al unităţii sau direcţiei respective”, a mai afirmat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă