5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăHVB Tiriac Bank si UniCredit incep fuziunea

HVB Tiriac Bank si UniCredit incep fuziunea

HVB Tiriac Bank si Unicredit Romania au demarat procesul de fuziune, au anuntat cele doua institutii. Procesul de integrare a celor doua banci va fi finalizat la jumatatea anului viitor, apoi va fi aprobat de catre autoritatile de reglementare. Pe tot parcursul procesului de integrare, cele doua entitati vor functiona independent. In urma acestei fuziuni se va crea cea de-a treia mare banca din Romania, care va avea active totale de 3,3 miliarde euro, 132 sucursale si peste 600.000 de clienti.
HVB Tiriac Bank este institutia de credit care a luat nastere, la inceputul lunii septembrie 2006, prin fuziunea HVB Bank Romania si Banca Ion Tiriac. Procesul de fuzionare a celor doua banci a durat un an si a costat 10 milioane de euro. Noua institutie se pozitioneaza pe locul patru in sistemul bancar romanesc.
Prima etapa in procesul fuzionarii HVB Bank si UniCredit Romania s-a finalizat prin numirea lui Dan Pascariu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (in prezent presedinte si CEO al HVB Tiriac Bank) si Rasvan Radu in functia de presedinte executiv (in prezent, presedinte executiv al UniCredit Romania). De asemenea, au fost nominalizati si membrii Comitetului de Directie, iar in decursul urmatoarelor saptamani va incepe activitatea echipei locale de management de proiect care va coordona toate activitatile legate de aceasta integrare.
La finele lunii august 2005, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca Tiriac au finalizat tranzactia care a dus la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac.
Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a reafirmat, la finalul lunii trecute, ratingul “A minus” acordat UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank pentru datoriile pe termen lung in valuta, cu perspectiva “Stabila”.
In cazul UniCredit, calificativul pentru datoriile pe termen scurt a fost mentinut la “F2”, iar ratingurile individual, respectiv de sprijin, la “D” si respectiv “1”, se arata intr-un raport al Fitch. In ceea ce priveste HVB Tiriac Bank, Fitch a reafirmat ratingul “F2” pentru creditele pe termen scurt, calificativul individual “D” si ratingul de sprijin “1”.
Din noiembrie 2005, atat HVB Bank, cat si Banca Tiriac fac parte din reteaua central si est- europeana a UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. Cu o capitalizare de piata de aproximativ 65 miliarde de euro, grupul UniCredit este prezent in douazeci de tari la nivel mondial, are peste 28 de milioane de clienti si 7.000 de sucursale.

Cele mai citite

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...
Ultima oră
Pe aceeași temă