30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrevă în transportul public din Satu Mare, pentru mărirea salariilor. Cât câștigă...

Grevă în transportul public din Satu Mare, pentru mărirea salariilor. Cât câștigă un șofer de autobuz

Şoferii societăţii de transport public din municipiul Satu Mare au intrat joi dimineaţa în grevă spontană, informează Agerpres.

Transportul public este blocat, ca urmare a conflictului dintre sindicat şi conducerea societăţii cu privire la încheierea noului contract colectiv de muncă. 

Directorul Transurban, Ionuţ Bujor, a declarat că nu circulă niciun autobuz, el considerând că greva şoferilor este ilegală, deoarece exact în această zi era programată semnarea contractului colectiv de muncă. Bujor este de părere că spiritele sunt agitate de liderii de sindicat. 

Potrivit acestuia, Transurban are 75 de şoferi de autobuze, câştigurile acestora fiind între 1.400 şi 1.500 lei/lună, cu tot cu sporuri. Sindicatele au solicitat iniţial o creştere a salariilor de 550 de lei, ultima lor propunere fiind de 250 de lei. Directorul Transurban a explicat că această majorare nu se poate acorda întrucât se depăşeşte bugetul societăţii, fiind nevoie de o reorganizare care ar presupune mai mult timp. 

Negocierile au ajuns în etapa de conciliere la Inspectoratul Teritorial de Muncă. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...
Ultima oră
Pe aceeași temă