18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGreen Vista îşi aşteaptă noii locatari începând cu luna iunie

Green Vista îşi aşteaptă noii locatari începând cu luna iunie

Dezvoltatorul Carmel ­Investments Group a ­început în toamna anului 2007 lucrările de ­construcţie pentru ­ansamblul ­Green Vista, ­situat în ­nordul Capitalei, ce ­cuprinde 250 de ­apartamente, urmând 
ca prima fază să fie livrată în luna iunie.

Green Vista este primul proiect imobiliar al Carmel Investements Group, o companie cu capital israelian. Conform declaraţiilor dezvoltatorului la demararea proiectului, investiţia se ridică la aproximativ 35 milioane de euro, proveniţi atât din surse proprii, cât şi dintr-o linie de credit acordată de o bancă parteneră. Ansamblul a fost început în toamna anului 2007, având trei faze de execuţie. Astfel, tronsonul central cu 70 de apartamente este finalizat din punct de vedere al lucrărilor, urmând a fi livrat după toate actele şi avizele în luna iunie. La sfârşitul anului va fi livrat cel de-al doilea tronson cu 90 de unităţi, iar la începutul anului viitor va fi gata şi ultimul tronson. Blocurile sunt deja ridicate, iar în prezent se lucrează la finisajele exterioare şi interioare.

Două camere de la 75.000 euro
Preţurile pornesc de la 75.000 euro (TVA inclus) pentru un apartament cu două camere cu o suprafaţă construită de 75 mp şi de la 160.000 euro + TVA ­pentru unul cu patru camere şi o suprafaţă de 160 mp. Pentru apartamentele din faza a doua, avansul minim este de 25%, ­urmând ca restul de bani să fie achitaţi în rate egale sau lunare într-un termen de maximum 24 luni.
Pentru unităţile deja finalizate, avansul este ceva mai mare, între 40 – 60%. „Suntem flexibili şi putem analiza fiecare caz după posibilităţile fiecăruia în parte. Încercăm să ne pliem pe nevoile şi posibilităţile clientului, pentru că ne dăm seamna cât de greu este acum să obţii un credit şi care sunt condiţiile pieţei”, afirmă Bianca Scarlat, Reprezentant Vân­zări Carmel Investment Group.
În prezent, din cele 70 de apartamente finalizate din tronsonul central aflate la vânzare, mai sunt disponibile 28, printre cele mai căutate fiind cele cu două şi trei camere cu suprafeţe medii. „Proiectul a fost conceput în 2007, iar de atunci şi până acum piaţa s-a schimbat, ceea ce înseamnă că şi profilul clientului s-a schimbat. Astfel, dacă la început, cei care au cumpărat au fost în mare parte investitori cu scopul de a revalorifica apartamentele, în acest moment majoritatea cumpără pentru a locui”, completează Bianca Scarlat.

Ansamablul are o suprafaţă totală construită de 33.000 mp
Green Vista este amplasat între cele două aeroporturi ale Capitalei, mai exact pe Şoseaua Pipera-Tunari, lângă Şcoala Americană şi Pădurea Tunari. „Am vizat această zonă, deoarece ne-am adresat unei categorii sociale care îşi poate per­mite un apartament în Pipera şi care îşi desfăşoară domeniul de activitate în partea de nord a oraşului, încercând astfel să eliminăm problema traficului”, declară Bianca Scarlat.
Suprafaţa terenului este de 9.300 mp, ansamblul având o suprafaţă totală construită de 33.000 mp. Acesta cuprinde trei tronsoane de blocuri cu un regim de înălţime dispus pe subsol, parter, nouă şi zece etaje. Iniţial, erau prevăzute a fi construite 229 de apartamente de la studiouri la penthouse, însă din cauza noilor condiţii ale pieţei şi cererii mai mari pentru apartamentele cu două şi trei camere, dezvoltatorul a recompartimentat câteva apartamente cu suprafeţe mai mari, ridicând numărul celor cu două camere. Astfel, s-a ajuns ca în total să fie 250 de unităţi. „În ultimele luni ne-am gândit să recompartimentăm pe cele cu patru camere care au suprafeţe mai mari de 100 mp utili şi terase mici, în două unităţi cu două camere, acest tip vânzându-se cel mai bine în ultima perioadă”, spune Bianca Scarlat.
Apartamentele se predau complet finisate, clienţii având posibilitatea să aleagă dintr-o gamă variată de culori pentru gresie, faianţă, parchet şi uşile de interior. Locatarii vor beneficia de acces securizat 24 h monitorizat video, locuri de joacă pentru copii, sală de sport şi locuri de parcare. Locurile din subteran se vând cu 10.000 euro + TVA şi 6.000 euro + TVA pentru cele supraterane. 

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Creștere record a creditelor de consum în România: Volumul finanțărilor noi a atins 5 miliarde lei în iulie

Românii au arătat un interes crescut pentru creditele de consum în 2024, atingând un volum record de 5 miliarde de lei în iulie, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă