19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGreen City Construct iese din reorganizare judiciară

Green City Construct iese din reorganizare judiciară

Compania Green City Construct, dezvoltatorul celui mai mare ansamblu de vile construit în zona metropolitană a Bucureştiului, iese din reorganizare judiciară în urma acordului semnat cu CEC Bank, finanţatorul primei faze a proiectului imobiliar Green City.

Instanţa a aprobat la şedinţa din 23 martie 2011 închiderea procedurii de reorganizare judiciară după ce în urma colaborării dintre banca finaţatoare CEC Bank SA şi Green City Construct SRL au fost identificate soluţiile financiare optime, iar planul de afaceri a fost regândit şi adaptat la noile realităţi ale pieţei de profil. Decizia instanţei s-a bazat pe faptul că dezvoltatorul nu are obligaţii de plată neonorate.

„CEC Bank a identificat împreună cu partenerul dezvoltator soluţii financiare viabile pentru populaţie, soluţii care se vor lansa într-un pachet financiar avantajos de ambele părţi”, a ¬declarat Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank.

„Decizia instanţei şi deschiderea manifestată de banca finanţatoare în adaptarea planului de afaceri la noile condiţii ale pieţei ne bucură şi demonstrează încă o dată că ansamblul rezidenţial Green City este un proiect viabil. Este una din puţinele situaţii în care debitorul şi creditorul găsesc atât de rapid soluţii de ieşire dintr-o situaţie de acest gen”, a declarat, la rândul său, Carmen Dragnea, administrator dezvoltator Green City Construct.

În plus, Green City şi CEC Bank au stabilit de comun acord să vină în întâmpinarea populaţiei cu un sistem nou de rate la dezvoltator pentru o perioadă de 4 ani.

Pentru o casă Neva, preţurile vor începe de la 96.000 euro (plus TVA), cu o rată lunară de 600 euro, şi elementul de noutate în pachet – avansul va fi asemănător cu cel din avansul pentru programul „Prima Casa”, şi anume minimum 5%. Complexul de case Green City este realizat în trei etape, dintre care doar prima etapă a investiţiei a fost realizată prin accesarea unui credit bancar de la CEC Bank. Celelalte două etape de dezvoltare sunt finanţate din surse proprii şi însumează încă 300 de case, dintre care jumătate sunt deja finalizate, iar restul vor fi finalizate până la finele anului în curs. În acest moment, mai mult de jumătate din case sunt vândute şi peste 400 de locatari s-au mutat deja în Green City.

Locuinţele pot fi achiziţionate atât prin rate la dezvoltator, cât şi prin credit în lei sau valută de la CEC Bank, aceasta având un produs special de finanţare.

Iniţierea procedurii reorganizării judiciare nu a afectat în nici un fel locuinţele construite, nici modul de funcţionare al complexului rezidenţial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă