5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrecia si-a pierdut dreptul de vot la summit-ul UE

Grecia si-a pierdut dreptul de vot la summit-ul UE

Uniunea Europeana a pedepsit Grecia pentru problemele sale financiare, ce risca sa afecteze stabilitatea economica a intregii Europe, ridicandu-i dreptul de vot in cadrul intalnirii UE de luna viitoare.

Desi simbolica, sanctiunea supune Atena celei mai mari umilinte indurate pana acum de un stat membru UE, scrie The Telegraph, citat de ziare.com.

Mai mult, consiliul ministrilor de finante din statele europene i-a impus Greciei sa ia toate masurile de austeritate necesare pentru iesirea din criza creata, pana pe 16 martie.

Grecia creste presiunea in UE

In caz contrar, Grecia risca sa piarda controlul asupra propriilor taxe si politici economice, in virtutea articolului 126.9 al Tratatului de la Lisabona.

Din cauza crizei financiare, ascunse cu iscusinta ani de zile de bancherii de pe Wall Street, Grecia trebuie sa stranga 30 de miliarde de euro, pana la sfarsitul lunii iunie, pentru a evita colapsul.

Fie ca doreste sau nu, Uniunea Europeana se vede nevoita sa intervina, riscand sa fie atrasa la randul ei in nisipurile miscatoare ce ameninta sa inghita Atena.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă