21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrecia creşte estimarea de deficit bugetar pentru acest an, de la 5,4%...

Grecia creşte estimarea de deficit bugetar pentru acest an, de la 5,4% la 6,7%, din cauza recesiunii

Guvernul Greciei a crescut estimarea de deficit bugetar pentru acest an de la 5,4%, cât anticipa anterior, la 6,7%, ca urmare a recesiunii peste aşteptări de anul trecut, arată date publicate miercuri de autorităţile de la Atena, citate de AFP, potrivit Mediafax.

“Din cauza recesiunii mai puternice, au intervenit diferenţe între prognozele iniţiale şi rezultatele din 2011, motiv pentru care trebuie să revizuim cifrele pentru 2012, în concordanţă cu obiectivele incluse în legea pentru consolidarea finanţelor publice”, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament miercuri, vizând aprobarea măurilor de austeritate impuse Greciei pentru al doilea pachet de ajutor financiar extern.

Proiectul de lege trebuie adoptat de legislativ în regim de urgenţă în următorele zile, potrivit unei surse din Ministerul de Finanţe.

Bugetul pentru 2012, votat în Parlament în decembrie prevede un deficit bugetar de 5,4%.

Recesiunea din Grecia, estimată iniţial la 5,5% pentru anul trecut, s-a înrăutăţit, potrivit estimărilor, la 6%. În ultimul trimestru al anului trecut, economia s-a contractat cu 7%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă