19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGrecia cade în stil mare. Are o "gaură" în buget de circa...

Grecia cade în stil mare. Are o „gaură” în buget de circa 20 miliarde euro, aproape dublu faţă de estimarea iniţială

Grecia trebuie să taie din cheltuieli şi să crească veniturile pentru a acoperi o gaură în buget de 20 miliarde euro, acţiuni esenţiale pentru respectarea angajamentelor faţă de creditorii externi, suma fiind aproape dublă faţă de estimarea iniţială, de11,5 miliarde euro, titrează mediafax.

Grecia poate primi următoarea tranşă a ajutorului extern de la creditorii internaţionali doar după acoperirea deficitului din buget, notează revista germană Der Spiegel, citată de MarketWatch.

Oficialii zonei euro admit deja că cel de-al doilea program de ajutor extern convenit cu Grecia la începutul anului s-a îndepărtat puternic de obiective.

Guvernul elen aşteaptă încă din iunie o tranşă de 31 miliarde de euro de la fondul de urgenţă al zonei euro şi de la FMI, în timp ce recesiunea economică a devenit mai puternică decât se anticipa.

Premierul elen, Antonis Samaras, a întrebat de mai multe ori dacă Troica creditorilor externi – Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană – ar accepta ştergerea unei noi părţi a datoriei ţării, potrivit Der Spiegel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă