10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGigacaloria s-ar putea scumpi cu 12,5% in aceasta saptamana

Gigacaloria s-ar putea scumpi cu 12,5% in aceasta saptamana

Deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca de la 1 iulie, pe langa energia electrica si gaze, s-a scumpit si energia termica (gigacaloria) – cu 12,5%.
Virgil Ramba, directorul general al RADET, a declarat ulterior, la Realitatea TV, ca producatorul Electrocentrale Bucuresti a cerut o majorare a pretului gigacaloriei, dar decizia finala o va lua in aceasta saptamana Primaria Generala. Directorul RADET a adaugat ca "12,5% este o cifra, in general, maxima", scumpirea urmand a fi mai mica daca Primaria va oferi subventii.

Tot in conferinta de presa, Iulian Iancu a sustinut ca ANRE a dezechilibrat piata de energie, ajungandu-se la situatii in care producatorii romani sa cumpere energie de la intermediari. Potrivit lui Iancu, prin lantul de intermediari se scot 6 miliarde de lei din sistemul energetic, in conditiile in care intermediarii nu au nici o responsabilitate pentru o situatie de criza energetica. Declaratiile lui Iancu au reaprins scandalul dintre partide pe tema afacerilor cu energie, Emil Boc spunand, ulterior, ca "PSD este amnezic, iar Iulian Iancu are un tupeu fara precedent".

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă