19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGermania este deschisă discuţiilor de armonizare a politicilor fiscale ale ţărilor din...

Germania este deschisă discuţiilor de armonizare a politicilor fiscale ale ţărilor din zona euro

Germania este deschisă discuţiilor privind o posibilă armonizare a politicilor fiscale ale statelor din zona euro, a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, transmite Reuters, citat de Mediafax

Schaeuble a afirmat într-un interviu pentru Bild am Sonntag că decizia luată la crearea zonei euro, de a nu integra finanţele statelor într-un cadru european, pentru fi modificată.
„Decizia a fost ca politicile fiscale şi bugetare să fie stabilite la nivel naţional. Dacă situaţia este să fie schimbată, atunci putem discuta”, a spus el.

Autorităţile de la Berlin s-au opus anterior propunerilor Spaniei şi altor ţări de a crea o uniune fiscală în zona euro, dar săptămâna trecută a acceptat o formă limitată de coordonate a politicilor.

Pe termen lung, Schaeuble anticipează că statele membre ale Uniunii Europene vor deveni mai apropiate din punct de vedere politic.
„În zece ani, vom avea o structură care să corespundă mai bine unei uniuni politice”, a arătat ministrul german.

Schaeuble a mai apreciat că euro va continua să existe şi a avertizat că cei care sunt împotriva monedei fac o greşeală.

Liderii europeni se reunesc săptămâna viitoare pentru a discuta despre soluţii de a rezolva criza datoriilor din zona euro şi a stabilii termenii unui mecanism permanent anticriză.
Germania şi Franţa s-au angajat în această săptămână să îşi coordoneze mai bine politicile în domeniul fiscal şi al pieţei muncii, pentru a susţine convergenţa zonei euro, dar au respins apelurile privind emisiuni comune de euroobligaţiuni sau de majorare a fondului european de salvare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă