16.7 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFOTO A fost publicat primul protocol între SRI și parchete

FOTO A fost publicat primul protocol între SRI și parchete

Ana Maria Roman a prezentat la Antena 3, primul document care arată funcționarea Statului Paralel. În document apar numele Laurei Codruța Kovesi, Constantin Traian Igaș, ministru al Internelor din acea vreme, George Maior, director al SRI, Gheorghe Ialomițeanu, ministru al Finanțelor, iar în locul lui Cătălin Predoiu este semnătura Alinei Bica.

Prin acest protocol sunt trecute câteva măsuri prin care au fost monitorizați oameni de afaceri din domeniii cum ar fi petrol, combustibil, țigări, alcool, domenii cu un puternic potențial financiar în baza unei hotărâri CSAT, monitorizați de grupuri de lucru.

Șocantă este introducerea acestui document. 

”Monitorizarea contribuțiilor cu potențial de evaziune și fraudă fiscală ridicat, a societăților comerciale nou înființate, clarificarea aspectelor practice rezultate în ultima perioadă din activitatea de colectare a taxelor și impozitelor și itensificarea cooperării interinstituționale prin acordarea accesului comun la bazele de date specifice gestionate de către instituțiile de aplicare a legii cu atribuții în domeniu și realizarea acțiunilor comune pe cele nouă domenii prioritare de intervenție, impun adoptarea de ,ăsuri conjugate ale instituțiilor de aplicare a legii nominalizare de HCSAT 69/2010.”

SRI avea acces la ANAF, Parchetul General avea acces la Ministerul de Interne, în bazele Poliției.

Kovesi, Coldea, Blejnar – ședințe comune lunar

Grupul de lucru Interinstituţional:  Constantin Igaş, ministru de Interne, Laura Codruţa Kovesi, Procuror General, Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, Sorin Blejnar, director ANAF, Alina Bica, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Printre cei monitorizați erau românii cu „potențial” de evaziune.

„Ca să se obțină în mod legal un astfel de mandat pe siguranță națională, vulnerabilitatea respectivă trebuia să fie trecută chiar în cuprinsul legii, nu într-o hotărâre a CSAT. Trebuie să existe o suspiciune rezonabilă. Nu cred că s-au obșinut mandate de siguranță națională pentru viitor”, a declarat Toni Neacșu, fost membru CSM.

Cele mai citite

AeroVacanţe, din grupul Aerotravel, introduce 14 curse cu zbor charter către Lesbos

AeroVacanţe, parte a grupului Aerotravel, mizează în acest an pe destinaţii noi, ca urmare a cererii tot mai mari pentru vacanţe în destinaţii inedite...

ANAF, program de conformare voluntară în domeniul serviciilor de înfrumusețare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează, la nivel național,  începând cu luna martie a.c., un program de conformare referitor la veniturile realizate de...

Casa Albă vede puține șanse pentru un armistițiu după declarațiile recente ale Hamas

Casa Albă a apreciat marţi declaraţiile Hamas cu privire la un armistiţiu propus, asociat cu eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza, ca fiind "nu prea...
Ultima oră
Pe aceeași temă