20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFord si-ar putea amana investitiile la Craiova

Ford si-ar putea amana investitiile la Craiova

Investigatia Comisiei Europene referitoare la privatizarea Automobile Craiova ar putea obliga compania Ford sa isi amane planurile de productie a unui nou model de automobil de clasa mica in Romania, a declarat purtatorul de cuvant al Ford pe Europa, Tom Malcolm, citat de siteul autonews.com monitorizat de The Money Channel.

Ford a preluat 72,4% din capitalul uzinei de la Craiova pentru care a platit 57 de milioane de euro si prevazuse ca va incepe productia noului automobil in 2008. Tranzactia dintre statul roman si concernul american a fost insa blocata de Comisia Europeana.

Oficialii europeni au declansat o ancheta, suspectand faptul ca in cadrul privatizarii, statul roman a acordat companiei ajutoare de stat, si astfel a incalcat legea concurentei.

Purtatorul de cuvant al Ford Europe a precizat ca impreuna cu statul roman incearca sa ofere Comisiei Europene raspunsurile la intrebarile privind privatizarea.

Cert este ca investigatia va intarzia preluarea oficiala", a adaugat Malcolm. Comisia Europeana nu a stabilit inca termenul pana la care se va incheia investigatia privind contractul dintre Automobile Craiova si Ford.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă