9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFord intrerupe productia la Craiova

Ford intrerupe productia la Craiova

Criza severa din industria auto determina Ford sa intrerupa productia de motoare si cutii de viteze la uzina din Craiova pana la inceputul anului viitor.

Produsele erau destinate grupului General Motors, ce traverseaza acum cea mai neagra perioada din istoria companiei, relateaza Adevarul.

Potrivit Nadiei Crisan, purtatorul de cuvant al Ford Romania, productia va fi reluata la inceputul anului viitor. Exista insa temeri ca stoparea productiei s-ar putea prelungi pe tot parcursul anului viitor.

Cei 1.000 de angajati afectati de incetarea lucrului nu vor fi trimisi in somaj tehnic, ci vor fi inclusi in programele de pregatire profesionala demarate de Ford.

Productia anuala de cutii de viteze si motoare a uzinei de la Craiova este cuprinsa intre 150.000 si 200.000 de unitati, care sunt exportate catre fabrici GM din Kazahstan, Ucraina, Polonia, Egipt si Coreea de Sud.

Cele mai citite

Tot ce trebuie să știi despre medicina integrativă și tratarea cancerului

Studiile recente realizate de Institutul Național de Cancer din Statele Unite arată că aproximativ 40% din populația globală va fi diagnosticată cu cancer la...

Max Verstappen nu vrea să părăsească echipa Red Bull

Max Verstappen, triplul campion mondial de Formula 1, a declarat că „intenţionează în mod clar” să rămână la echipa Red Bull, în ciuda dificultăților...

Protest de amploare la Guvern. Silvicultorii vor schimbarea Legii pensiilor

Silvicultorii, polițiștii și feroviarii atrag atenția asupra condițiilor dificile de muncă din sectorul lor Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza vineri, 25 octombrie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă