9.9 C
București
duminică, 27 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFondul olandez MEI-RBF va investi 22 milioane euro

Fondul olandez MEI-RBF va investi 22 milioane euro

Fondul de investitii olandez MEI Roemenie en Bulgarije Fonds (MEI-RBF) va aloca pentru achizitii pe piata de capital din Romania circa 22 milioane euro, adica aproximativ 75% din fondurile acumulate prin subscriptie publica pe bursa Euronext.
„Fondul este unul deschis, iar ritmul de crestere a numarului de unitati de fond va oglindi interesul investitorilor pentru pietele din Romania si Bulgaria”, a declarat directorul de investitii pentru Romania al fondului, Cristian F’der. Diferenta de 25% din suma va fi indreptata catre piata de capital din Bulgaria. Ponderea investitiilor pe fiecare piata de capital a fost stabilita in functie de capitalizarea bursiera si lichiditatea acestora.
Prima investitie in Romania a fondului a fost achizitia a 5,23% din actiunile fabricantului de masini agricole si forestiere Mecanica Ceahlau, la inceputul lunii aprilie. „Ne-am orientat catre Mecanica Ceahlau datorita potentialului pietei utilajelor agricole, rezultat in principal ca urmare a decalajului mare intre nivelul de mecanizare al agriculturii din Romania si cel din Uniunea Europeana”, a explicat F’der. Actiunile Mecanica Ceahlau au fost cumparate la un curs de circa 6,9 lei, apropiat de cel al pietei.
Expunerea pe o companie este redusa la maximum 15% din valoarea fondului. Investitiile au fost programate pe termen mediu si lung.
RBF este listat la bursa Euronext Amsterdam si este administrat de MEI-Fondsenbeheer, o subsidiara a Middle Europe Investments.

Cele mai citite

G7 pregătește un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina, garantat prin dobânzile activelor rusești blocate

Grupul Celor Șapte (G7), alcătuit din cele mai dezvoltate economii ale lumii, a ajuns la un acord pentru a oferi Ucrainei un împrumut substanțial,...

Companiile de apărare intensifică dezvoltarea armelor cu laser pentru a contracara dronele și alte amenințări

În fața noilor amenințări cu arme ieftine, precum dronele, companiile de apărare accelerează dezvoltarea armelor cu laser cu costuri reduse de operare. Gigantii industriei,...

Israelul a mai ridicat din restricțiile de securitate din unele zone din nordul țării

Armata israeliană a relaxat unele restricții de securitate pentru locuitorii din zonele din nordul Israelului la sfârșitul zilei de sâmbătă, un posibil indiciu că...
Ultima oră
Pe aceeași temă