29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFondul olandez MEI-RBF va investi 22 milioane euro

Fondul olandez MEI-RBF va investi 22 milioane euro

Fondul de investitii olandez MEI Roemenie en Bulgarije Fonds (MEI-RBF) va aloca pentru achizitii pe piata de capital din Romania circa 22 milioane euro, adica aproximativ 75% din fondurile acumulate prin subscriptie publica pe bursa Euronext.
„Fondul este unul deschis, iar ritmul de crestere a numarului de unitati de fond va oglindi interesul investitorilor pentru pietele din Romania si Bulgaria”, a declarat directorul de investitii pentru Romania al fondului, Cristian F’der. Diferenta de 25% din suma va fi indreptata catre piata de capital din Bulgaria. Ponderea investitiilor pe fiecare piata de capital a fost stabilita in functie de capitalizarea bursiera si lichiditatea acestora.
Prima investitie in Romania a fondului a fost achizitia a 5,23% din actiunile fabricantului de masini agricole si forestiere Mecanica Ceahlau, la inceputul lunii aprilie. „Ne-am orientat catre Mecanica Ceahlau datorita potentialului pietei utilajelor agricole, rezultat in principal ca urmare a decalajului mare intre nivelul de mecanizare al agriculturii din Romania si cel din Uniunea Europeana”, a explicat F’der. Actiunile Mecanica Ceahlau au fost cumparate la un curs de circa 6,9 lei, apropiat de cel al pietei.
Expunerea pe o companie este redusa la maximum 15% din valoarea fondului. Investitiile au fost programate pe termen mediu si lung.
RBF este listat la bursa Euronext Amsterdam si este administrat de MEI-Fondsenbeheer, o subsidiara a Middle Europe Investments.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă