39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFMI este mulţumit de discuţiile de la Bucureşti

FMI este mulţumit de discuţiile de la Bucureşti

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este satisfăcut de rezultatul discuţiilor de la Bucureşti, a declarat, joi, şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Boardul FMI va aproba eliberarea următoarei tranşe de 914 milioane euro din acordul stand-by după ce autorităţile române vor îndeplini precondiţiile stabilite, printre care şi plata a 2 miliarde lei în contul arieratelor statului, a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI de evaluare, citat de Mediafax.

„La nivel de experţi am costatat că performanţele la finele lunii iunie sunt bune iar programele sunt adecvate atingerii ţintelor majore din program. Odată ce autorităţile române vor realiza precondiţiile boardul FMI se va reuni şi se va aproba eliberarea tranşei de 914 milioane euro (…) Evaluarea noastră arată că toate criteriile au fost îndeplinite, cu excepţia arieratelor, ţintă care a fost ratată şi până acum. (…) Din nefericire soldul arieratelor nu s-a micşorat. Ca acţiune ce trebuie îndeplinită înainte ca reviziuirea acordului să fie aprobată de Board, Guvernul trebuie să plătească 1,9 – 2 miliarde de lei din arierate”, a spus Franks.

El a arătat că va putea cere o nouă derogare pentru Romnânia în privinţa arieratelor doar dacă se vor vedea eforturi „serioase” pentru rezolvarea acestei probleme.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă