10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFMI ar trebui sa inceapa reforma sistemului monetar international

FMI ar trebui sa inceapa reforma sistemului monetar international

FMI ar trebui sa inceapa sa lucreze la un program de reforme care sa elimine "deficientele intrinsece" ale sistemului monetar international, in vederea crearii unui mediu stabil pentru cresterea economiei mondiale, a declarat, marti, ministrul chinez al Finantelor, Xie Xuren, citat de Mediafax.

Comentariile facute de Xie la reuniunea bianuala a FMI si Bancii Mondiale nu au inclus elemente concrete, dar au aratat clar nemultumirea autoritatilor chineze fata de instabilitatea pietei valutare din afara Chinei, precum si dorinta de schimbare.

Duminica, Yi Gang, viceguvernator al bancii centrale din China, a declarat ca tara sa vrea ca FMI sa monitorizeze indeaprope fluxurile de capital si sa promoveze o stabilitate relativa a ratelor de schimb valutar pentru principalele monede.

Autoritatile chineze nu au mai mentionat, la intalnirile de la Istanbul, necesitatea unei noi monede destinata constituirii rezervelor valutare.

In discursul sau, Xie a reiterat ca statul pe care il reprezinta va mentine o politica bugetara activa si o strategie monetara moderata.

Economia chineza a avansat cu 7,9% in trimestrul al doilea , fata de intervalul similar din 2008 si reprezinta motorul relansarii economiei mondiale.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă