10.6 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFiscul vrea sa monitorizeze morile prin GPS

Fiscul vrea sa monitorizeze morile prin GPS

Conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va propune verificarea si monitorizarea morilor de cereale prin sistemul GPS. La fel ca si pentru industria alcoolului, vor fi montate in unitatile de prelucrare de cereale sisteme video.
Daniel Chitoiu, presedintele ANAF, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va propune mai multe masuri legislative pentru reducerea evaziunii fiscale la unitatile de prelucrare si valorificare a cerealelor si produselor de panificatie. "Daca propunerea privind instalarea de sisteme de monitorizare video si prin satelit (GPS) pentru mori va fi acceptata, aceasta va putea fi pusa in practica cel mai devreme in ianuarie 2008", a precizat Chitoiu.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a verificat in ultimele cinci zile 1.484 de firme din industria de panificatie si a sanctionat pentru evaziune fiscala 70 de companii, reprezentand sub 5% din numarul total de companii controlate. Conducerea ANAF a anuntat ca astfel de controale tematice au fost efectuate pe toata durata semestrului intai al anului in curs si vor continua in lunile viitoare.
In total, la peste 85% dintre firmele controlate au fost descoperite nereguli sanctionate cu contraventie. Inspectorii ANAF au aplicat amenzi de circa trei milioane de lei si au confiscat bunuri (grau si produse de panificatie) si sume de bani in valoare totala de 1,5 milioane de lei. Dintre neregulile cel mai des intalnite pe durata controalelor facute de inspectorii ANAF au fost mentionate: nedotarea cu aparate de marcat fiscale, lipsa rapoartelor de inregistrare, grau livrat catre persoane fizice pe baza de borderouri fara mentionarea datelor de identificare etc.
Cele aproape 1.500 de firme controlate reprezinta circa 10% din numarul de companii din industria de morarit si panificatie.

Cele mai citite

Armata Română caută să angajeze luptători de comando. Ce salarii se oferă

Armata Română caută luptători de comando cu o condiție fizică impecabilă, care să mânuiască arme și să fie pregătiți pentru orice confruntare. Candidații sunt triați...

Numărul contractelor pe salariul minim a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pe economie a scăzut semnificativ în luna septembrie 2024, ajungând la 1,09 milioane, cea mai mică...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...
Ultima oră
Pe aceeași temă