14.4 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFinicredito ataca leasingul si creditul auto

Finicredito ataca leasingul si creditul auto

Finicredito, parte a grupului financiar portughez Finibanco, si-a lansat operatiunile de leasing si credit auto pe piata romaneasca printr-o sucursala, ceea ce ii da independenta fata de restrictiile pietei financiare romanesti. Sucursala din Romania a Finicredito este prima din afara Portugaliei si constituie intrarea in piata romaneasca a celei de-a doua banci portugheze, dupa Millenium Bcp. Pentru inceput, Finicredito Romania vizeaza leasingul si creditul auto, prin incheierea de parteneriate cu marii comercianti de automobile. "Abordarea in Romania a Finicredito ramane aceeasi din Portugalia, axata pe un echilibru intre risc, crestere si profitabilitate", a declarat Humberto Leite, presedintele Finicredito. Produsele de finantare ale Finicredito vor fi personalizate pe baza bonitatii fiecarui client. "In prima faza portofoliul nostru va fi constituit din 60% leasing si 40% credit, evident pentru achizitia de automobile. Avansul la leasing, ce ar putea varia intre 15% si 50%, si nivelul dobanzilor vor fi stabilite in functie de bonitatea fiecarui client, rezultand astfel niste produse personalizate", a declarat Laurentiu Visan, directorul general al sucursalei Finicredito. Toate finantarile vor fi acordate in euro. Fiind o sucursala, compania portugheza de creditare nebancara nu se va supune noilor dispozitii ale BNR privind blocarea unei parti din suma creditata, sub forma provizioanelor.
In Romania, Finicredito are zece angajati. "Pe viitor vrem sa avem acoperire nationala, iar pana la finalul acestui an dorim sa mai deschidem o sucursala intr-un oras cu crestere economica importanta, probabil in Cluj. Intentionam ca in urmatorii cinci ani sa investim zece milioane de euro in afacerea din Romania. De altfel, odata ce vom cunoaste mai bine piata, vom oferi si credite pentru bunuri de folosinta indelungata si credite de consum", a adaugat Visan.
Finicredito, infiintata in 1992, are inca 12 sucursale in Portugalia si beneficiaza de suportul celor 152 de sucursale Finibanco in Portugalia. Finicredito a atins in 2007 o cota de piata de 5,7% in Portugalia, cu un volum de finantare de 174 milioane de euro si active totale de 350 milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă