22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFactura la lumina se va calcula tot la cursul valutar din octombrie

Factura la lumina se va calcula tot la cursul valutar din octombrie

Factura la electricitate se va calcula ca si pana acum, la cursul euro din prima zi lucratoare a lunii octombrie 2006. Este concluzia discutiilor pe care le-au avut, astazi, reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) cu principalii furnizori de electricitate Electrica, Enel si E.ON Moldova. Desi la dezbateri trebuia sa participe si oficialii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), care au si declansat scandalul facturilor la lumina, ei nu venit.

Intalnirea a avut loc dupa ce mai multi consumatori s-au plans ca au platit facturi la cursul valutar din octombrie anul trecut, cand valoarea euro era mai mare decat acum.

"Toti cei prezenti au fost de comun acord ca actualul mod de calcul respecta prevederile din codul fiscal(…). Au considerat ca sustinerile ANPC sunt nefondate", a declarat Constantin Chivulescu, director financiar Electrica.

"In urma discutiilor de astazi a rezultat ca pozitia operatorilor de energie electrica este ca ei respecta Codul Fiscal si doresc sa fie respectata legea, iar daca exista alte interpretari, ei doresc sa le fie transmise de Ministerul Economiei si Finantelor", a precizat Viorel Alicus, purtator de cuvant ANRE.

De asemenea, la intalnire s-a stabilit introducerea reglementarilor ANPC in contactele de furnizare a energiei incheiate cu consumatorii casnici. In actualul contact, companiile de energie sunt obligate sa anunte consumatorii casnici cu 5 zile inainte de deconectare, nu cu 15, asa cum prevede ANPC. Noile contracte de energie vor fi incheiate in a doua jumatate a anului.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

Măsură drastică la întâlnirea OSCE de la București: MAE nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus

România nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus la adunarea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la București, transmite...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă