27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEvolutie mixta a actiunilor BVB

Evolutie mixta a actiunilor BVB

Bursa ramane intr-o perioada de consolidare declansata dupa mai mult de o saptamana si jumatate de cresteri destul de puternice venite in urma corectiei ample din perioada sfarsit de iulie-inceput de august.
Ca si in ziua anterioara, joi am avut o evolutie mixta a actiunilor cotate la BVB, doi dintre indici inchizand ziua pe crestere si doi pe scadere. Deschiderea a fost aproape unanim pozitiva, impulsionata probabil de cresterile masive consemnate de indicii americani in seara precedenta. Totusi, lichiditatea a fost extrem de redusa, asa ca la mijlocul zilei devenise destul de clar ca nivelul de apreciere atins dimineata nu va putea fi sustinut pana la inchidere daca nu vor aparea in piata ordine mai consistente.

Pe masura ce timpul trecea, in piata apareau mai multe ordine de vanzare decat de cumparare si de aceea cotatiile au inceput sa scada usor, dar consecvent. O alta evolutie interesanta am putut constata in cazul companiilor din grupul Rompetrol. Atat Rompetrol Rafinare, cat si Rompetrol Well Services au consemnat scaderi importante. Actiunile RRC s-au depreciat cu 8,5%, pana la un minim de 0,1290 lei, pe fondul unui volum de tranzactionare de 74 milioane de actiuni. Titlurile PTR au pierdut 6,6% si au inchis la nivelul de 1,84 lei dupa ce pe parcursul zilei s-au tranzactionat 488 mii de actiuni, iar pretul a fluctuat intre un maxim de 2,03 lei si un minim de 1,83 lei. Acesta ne indica ca ajustarea de pret legata de stirea schimbarii actionarului majoritar al grupului Rompetrol s-a petrecut deja si ca actualele niveluri de pret constituie un nivel de echilibru la momentul actual, evolutiile viitoare urmand sa fie determinate doar de noile informatii ce vor veni pe parcursul timpului si de conjunctura pietei.

Iulian Panait
Iulian Panaithttp://iulian-panait
Iulian Panait - analist KTD Invest
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă