19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEuropa, la picioarele noastre. Unde mergem de Revelion?

Europa, la picioarele noastre. Unde mergem de Revelion?

Dacă te-ai săturat de clişeele turistice care te leagă, inevitabil, de Valea Prahovei şi îţi golesc portofelul fără să ai parte de prea multe beneficii, atunci este cazul să alegi o destinaţie turistică europeană pentru Revelion. Opţiunile sunt nenumărate şi variază între 70 şi aproape 500 de euro pe noapte.

Cele mai amplă petrecere din lume are loc, de fiecare dată, în noaptea trecerii dintre ani. Sărbătoarea începe în Australia şi continuă de-a lungul şi de-a latul fuselor orare, semănând haosul distracţiei peste tot în lume. Este singura noapte din an sărbătorită de către toate ţările, indiferent de religia predominantă, apartenenţa etnică sau interesele politice care le guvernează.

Amploarea sărbătorii şi a festivităţilor din noaptea dintre ani a ridicat mereu aceeaşi întrebare: unde vom merge de Revelion? Australia se află în plină vară, plajele sunt pline, iar localurile exotice se găsesc din belşug.

Însă, dacă nu vrei să-ţi petreci Revelionul la Sydney şi să-ţi suni prietenii să le urezi „La mulţi ani!” de pe plajă, poţi alege să participi la un „Bikini Party”. Rio de Janeiro este alegerea perfectă! Coktailurile, distracţia şi senzualitatea barziliencelor vă aşteaptă. Însă aveţi nevoie de un buget pe măsură, mai ales dacă veţi lua în considerare şi costurile necesare transportului.

„România liberă” îţi prezintă un top al celor mai căutate destinaţii turistice din Europa, unde tradiţia s-a îmbinat întotdeauna cu perfecţiunea petrecerilor bine organizate. În Europa, orice sărbătoare are un farmec aparte, iar diversitatea se află, de multe ori, la doar câteva sute de kilometri distanţă.

1. Viena

În noaptea dintre ani, întregul oraş petrece şi dansează. Viena ocupă locul întâi în topul oraşelor cu cea mai mare calitate a vieţii, iar petrecerile de Revelion par impregnate de acelaşi stil, amploare, fast şi bună dispoziţie. Vienezii sunt oameni fericiţi şi ştiu de minune să-i facă şi pe alţii să simtă bucuria marilor momente. Veţi avea parte de muzică bună într-un oraş impecabil, de focuri de artificii şi ciocolată delicioasă, iar cârnăciorii şi berăriile austriece îţi pot face cu ochiul, chiar dacă afară ninge. Înăuntru este cald şi bine.

2. Amsterdam

Dacă-ţi doreşti să participi la o petrecere monstru, Amsterdam este destinaţia ideală. Străzile şi pieţele vor fi ticsite cu petrecăreţi, iar fiecare club de noapte încearcă să-ţi ofere ceva nou. Dacă nu-ţi place aglomeraţia, alege o plajă pustie şi îngheţată din Norvegia. În Amsterdam, cel mai bun loc pentru a te îmbăta este Piaţa Nieuwmarkt. Anarhia începe în jurul orei 23 şi durează cel puţin trei ore. Există câteva cafenele în împrejurimi. Rembrantsplein, Leidseplein şi Dam Square au oferit mereu petreceri de neuitat. Indiferent de loc, turiştii stropesc străzile cu şampanie, iar capitala Olandei şi-a păstrat reputaţia de pol european al distracţiei.

3. Praga

Praga are un farmec aparte, iar pe străzile oraşului simţi c-ai devenit personajul unui roman plin de mistere. Posibilităţile de a-ţi petrece revelionul în Praga sunt nenumărate. Însă patru pereţi găseşti şi acasă. Prin urmare, cea mai bună alegere pare a fi petrecerea în aer liber, iar focurile de artificii sunt uimitoare, indiferent daca le priveşti de pe malul Vltavei, din piaţa oraşului vechi, de la Castel sau de pe Podul Carol. Praga este acel gen de oraş care ţi se întipăreşte în minte, lasă amintiri incredibile şi dă dependenţă.

4. Paris

Degeaba mergi la Paris de Revelion, dacă nu-l sărbătoreşti pe Champs-Elysees. Alegerea ta ar putea să pară un clişeu turistic, însă clişeele au avut, întotdeauna, un sâmbure de adevăr care le-a ajutat să devină arhi-cunoscute. De revelion, francezii de pretutindeni încearcă să ocupe celebrul bulevard. Băutura se află peste tot, iar focurile de artificii par regizate de un mare maestru. Huliganismul este inexistent, iar Parisul pare locul perfect în care să-ţi petreci Revelionul într-un mod romantic, alături de mii de oameni care-şi doresc acelaşi lucru.

5. Berlin

Dacă Parisul şi Londra tind să fie considerate părinţii rafinaţi ai Anului Nou, Berlinul este privit ca un unchi beţiv. Peste un milion de oameni sărbătoresc Revelionul împreună, iar principala atracţie rămâne Poarta Brandenburg. Muzica, dansul pe stradă, jocurile de lumini, expoziţiile culinare internaţionale şi caravanele cu bere dau impresia unui spectacol general şi copleşitor. În spatele Porţii Brandenburg există „Petrecerea Kilometrică”, iar denumirea spune totul. Strada „17 Iunie” se transformă într-o uriaşă discotecă în aer liber.

6. Dublin

Ţi-ar plăcea să petreci în stil irlandez? Ce-ai spune, însă, dacă ai vizita oraşul Dublin în noaptea de Revelion, atunci când se transformă în gazda celei mai mari petreceri irlandeze din întregul an? În Dublin, tradiţiile de sărbători s-au conservat mai bine decât în alte oraşe europene. Pub-urile tradiţionale sunt peste tot, iar cluburile de noapte vor avea parte de propria numărătoare la miezul nopţii. Dacă vrei să te bucuri de aerul nopţii, poţi asculta toate cele 18 clopote ale Catedralei Christchurch.

7. Londra

Aproape un milion de oameni au privit, anul trecut, focurile de artificii din Londra, care poate fi considerată, dintr-un anumit punct de vedere, cel mai bun loc pentru a-ţi petrece revelionul: capitala Marii Britanii reprezintă epicentrul fuselor orare. Acolo, ora 0:00 este ora 0:00. Alături de sute de mii de oameni aflaţi pe străzi după câteva ore de beţie, atmosfera electrizantă este garantată.

8. Roma

Petrecerea tradiţională de revelion are loc în Piazza del Popolo. Sute de mii de oameni sărbătoresc cu muzică rock şi muzică clasică, dansează şi se bucură de spectacolele uimitoare cu focuri de artificii. Via dei Fori Imperiali, de lângă Colosseum, este un alt loc preferat de turişti pentru a petrece un Revelion de neuitat. Roma rămâne Roma, iar petrecerile sunt îmbibate de un stil elegant, propriu italienilor.

De Revelion preţurile cresc cu 10% până la 210%

Site-ul de rezervări hoteliere HotelPeeps.ro a arătat că, în perioada 26 decembrie – 1 ianuarie, preţurile medii pentru o noapte de cazare în oraşele europene pot creşte cu marje cuprinse între 10% şi 210%. Astfel, cele mai mici majorări de preţuri se înregistrează la Milano, până la 14%, şi Londra, cu maxim 35%. În Praga însă majorările ajung chiar şi la 210%, în timp ce la Viena sunt de 121%, iar la Budapesta de 112%. Preţul mediu pentru un sejur de Revelion porneşte de la 70 de euro/noapte începând din data de 30 decembrie, la Budapesta, şi ajunge la 214 euro/noapte la Amsterdam, în aceeaşi perioadă, pentru un hotel de până la 4 stele inclusiv.

Ofertele de sejur pot fi mai avantajoase

Ofertele de sejur pot fi însă mai generoase, transmite hotelPeeps.ro. Astfel, 6 nopţi de cazare la 4* în centrul Budapestei pot fi achiziţionate cu doar 387 de euro. Alte site-uri internaţionale de rezervări promovează însa acest pachet cu preţuri de peste 570 de euro. În cazul unei locaţii de lux, la Londra preţurile medii pot ajunge chiar şi la 294 de euro/noapte în perioada dintre Crăciun şi Revelion, în timp ce la Amsterdam depăşesc 280 de euro/noapte. În Budapesta, o noapte de cazare la un hotel de 5 stele costă, în medie, 120 de euro pe noapte în perioada amintită.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă