10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăElectroputere va fi cumparata de Al Arrab Contracting Comp. Ltd

Electroputere va fi cumparata de Al Arrab Contracting Comp. Ltd

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va incepe negocierile de vanzare a pachetului majoritar detinut la Electroputere Craiova cu Al Arrab Contracting Company Limited, din Regatul Arabiei Saudite, singura companie ramasa in procesul de privatizare, dupa evaluarea ofertelor.

"Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare desfasurat dupa metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile il reprezinta negocierea clauzelor contractuale", precizeaza AVAS intr-un comunicat remis astazi, preluat de The Money Channel.

AVAS a scos la vanzare 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, pe 20 februarie 2007.

La termenul limita de depunere a ofertelor, cinci companii (2 romanesti, 1 austriaca, 1 araba si 1 americana) si-au exprimat interesul pentru privatizarea Electroputere Craiova: A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman SA, Vienna International Holding SRL, Al Arrab Contracting Holding SRL, Peeker Atomic Energy System INC Lakewood Colorado.

Dupa analiza documentelor de participare, in procesul de privatizare au ramas trei ofertanti: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Companz Ltd. Comisia de negociere a hotarat eliminarea celorlalti doi ofertanti pentru ca documentele de participare depuse de acestia nu au indeplinit conditiile prevazute prin dosarul de prezentare si de legislatia in vigoare din domeniul privatizarii.

Pachetul de actiuni va fi vandut prin negociere, in cadrul careia ponderea pretului pachetului de actiuni sa fie de 20%. Criteriul principal in evaluarea ofertelor este nivelul investitiilor care se vor face, atat al celor sub forma de capital de lucru, cat si a celor vizand regruparea activitatilor in primul an de activitate.

Electroputere S.A. Craiova a fost fondata la 1 septembrie 1949 producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. In 1990 s-a divizat in 7 societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.

In prezent, Electroputere S.A. Craiova are in componenta patru divizii de productie (Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane), o divizie de Servicii generale, si fabricile: Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, precum si Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă