19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEconomia Statelor Unite îşi revine

Economia Statelor Unite îşi revine

Sectorul de servicii din Statele Unite a înregistrat, în martie, cel mai rapid ritm de creştere din 2005, semn că revenirea economiei a depăşit graniţele industriei manufacturiere, potrivit analiştilor citaţi de Bloomberg, scrie NewsIn.

Este de aşteptat ca cifrele oficiale să indice şi o scădere a cererilor de ajutor de şomaj, notează Bloomberg. Creşterea rapidă a numărului locurilor de muncă va ajuta la susţinerea cheltuielilor pe gospodărie, pe fondul scumpirii alimentelor şi a combustibilului, care au determinat scăderea încrederii consumatorilor.

Oficialii Federal Reserve au declarat luna trecută că economia este „pe picioarele ei” şi au semnalat posibilitatea ca banca centrală americană să nu extindă dincolo de luna iunie programul de achiziţionare de obligaţiuni.

În economia americană, s-au înregistrat în martie mai multe locuri de muncă noi decât fuseseră prognozate, iar rata şomajului a scăzut la 8,8%, cea mai mică valoare din ultimii doi ani, ceea ce indică o revenire puternică a pieţei muncii, potrivit datelor oficiale prezentate la 1 aprilie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă