19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEconomia mondiala a evitat un declin "extrem de grav"

Economia mondiala a evitat un declin „extrem de grav”

Economia mondiala a evitat un declin "extrem de grav", dar se confrunta, inca, cu o situatie foarte complexa, a estimat, luni, purtatorul de cuvant al principalelor banci centrale din lume, Jean-Claude Trichet, citat de Mediafax.

"Avem o situatie in care exista evolutii incurajatoare, o confirmare a faptului ca am evitat o depresiune economica cu elemente extrem de grave, care necesita o vigilenta constanta", a spus Trichet, care detine si functia de presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE), la o reuniune a guvernatorilor institutiilor financiaare centrale la sediul Bancii Reglementelor Internationale de la Basel, Elvetia.

In privinta perspectivelor economiei mondiale, trebuie luati in calcul mai multi parametri, intre care si somajul a adaugat el.

BCE a mentinut, joi, rata dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 1% si a anuntat ca va lua in luna decembrie o decizie privind programul de sprijinire cu lichiditati a bancilor comerciale, ca urmare a imbunatatirii situatiei economice in a doua jumatate a anului.

Comisia europeana a revizuit, marti, in crestere estimarile pentru avansul activitatii economice in zona euro anul urmator, la 0,7%, si se asteapta la o crestere a PIB de 1,5% in 2011, dupa declinul de 0,4% anticipat pentru 2009.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă