7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEconomia Franţei a ieşit din recesiune

Economia Franţei a ieşit din recesiune

Economia Franţei a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea, a declarat ministrul de Finanţe, Pierre Moscovici, informează Mediafax.

Anunţul a fost făcut pe baza estimărilor băncii centrale şi biroului de statistică privind un avans al PIB de 0,2% în perioada aprilie-iunie.

“Trebuie acum să lucrăm pentru a transforma această ieşire din recesiune într-o recuperare reală”, a spus ministrul, citat de cotidianul britanic The Guardian.

Economia a înregistrat o contracţie de 0,2% în primele trei luni ale anului.

Aşteptările privind recuperarea economiei Franţei au fost susţinute şi de datele publicate marţi privind încrederea companiilor în economie.

Astfel, un indicator al încrederii companiilor a crescut uşor, de la 86 de puncte în iunie la 87 de puncte în iulie. Un avans mai puternic decât anticipau analiştii a fost consemnat în industrie, unde indicatorul a urcat de la 93 de puncte la 95 de puncte, maximul ultimului an.

Cele mai citite

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...
00:00:44

VIDEO. Mii de persoane vizitează mormântul lui Navalnîi la Moscova

Mii de susținători ai lui Alexey Navalnîi au venit vineri, 1 martie, la cimitirul Borisovskoye din Moscova pentru a-i aduce un omagiu și a...

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...
Ultima oră
Pe aceeași temă