15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDiferenţă majoră de preţuri între apartamentele din centrul Bucureştiului şi cele mărginaşe

Diferenţă majoră de preţuri între apartamentele din centrul Bucureştiului şi cele mărginaşe

Diferența între prețurile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu și premium al Capitalei și prețurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe a crescut în ultimele 12 luni cu peste 20%, informează Mediafax.

Astfel, o cercetare realizată de  HomeFinders arată că, în august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale și de Nord ale Bucureștiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât prețul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginașe.

În luna august a acestui an, pretențiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu și premium au rămas aceleași, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferența dintre prețurile solicitate pe cele două segmente distincte de piață a crescut într-un an cu peste 20%, până la 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, în august, prețurile solicitate au înregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au solicitat prețuri mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul și Nordul Capitalei, cât și pentru cele din zonele mărginașe. Așadar, prețurile medii solicitate în august pe cele două segmente de piață s-au menținut la aceeași distanță înregistrată în luna precedentă.

În timp ce prețurile solicitate au consemnat o ușoară scădere în august față de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecută, proprietarii au scos pe piață un număr total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decât în iulie. Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vânzare, 1.692 sunt situate în centrul, semicentrul și Nordul Capitalei, iar 1.947 se află în zonele mărginașe. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a înregistrat o creștereimportantă, de 75,96%.

HomeFinders este prima companie de consultanță imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reunește o echipă de 15 consultanți specializați în cele mai importante zone rezidențiale ale Bucureștiului.

Compania propune un model de consultanță imobiliară în premieră în România, de unică reprezentare, și își asistă clienții de-a lungul întregului proces de achiziție a unei locuințe în cele mai bune condiții posibile.

Prin intermediul unei platforme online integrate, compania oferă acces la toate ofertele rezidențiale disponibile în București, precum și la detalii despre acestea, previzionări online, analize și statistici. De la înființare, HomeFinders a asistat achiziții de o valoare totală de peste 30 de milioane de euro.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă