7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDezvoltatorii iau jumatate din pretul unei locuinte

Dezvoltatorii iau jumatate din pretul unei locuinte

Dezvoltatorii incaseaza circa 50% din pretul de vanzare al unei locuinte, a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR), Claudiu Georgescu, in cadrul unui seminar pe teme imobiliare. Restul de 50% din pret revine producatorilor de materiale de constructii si constructorilor, fiecare cu cate 20%, in vreme ce 10% reprezinta taxe si cheltuieli indirecte.
Georgescu a aratat ca aceste procente au fost calculate la pretul mediu de vanzare al unei locuinte in Bucuresti in 2007, de 1.600 de euro pe metru patrat.
Potrivit sursei citate, pretul materialelor de constructie a crescut, in medie, cu 13-14% in primele sapte luni ale anului.
"Preturile materialelor de constructii vor creste, urmand tendinta pietei, astfel incat sa asigure aceeasi profitabilitate rezonabila producatorilor", a spus Georgescu.
Presedintele APMCR crede ca, pana la sfarsitul anului, nu vor mai exista corectii semnificative de pret, care anul viitor va fi influentat in special de evolutia pretului la petrol, dar si de alti factori precum forta de munca, taxe si investitiile de mediu.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă