17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDespre perspectivele de dezvoltare ale sectorului agricol românesc, la Romanian Agribusiness Conference

Despre perspectivele de dezvoltare ale sectorului agricol românesc, la Romanian Agribusiness Conference

Marti, 28 februarie 2012, la Hotel Intercontinental, Medien Conferences organizează Romanian Agribusiness Conference – editia a II-a. Evenimentul are drept obiectiv analiza situatiei actuale a agriculturii romanesti, precum si a perspectivelor de dezvoltare a sectorului agricol pe termen mediu si lung.

Agricultura reprezinta 6% din PIB-ul Romaniei, fiind in ultimii ani un motor al economiei romanesti. De asemenea, sectorul agricol si al co-finantarii proiectelor bazate pe fonduri europene au inregistrat cea mai importanta dinamica din segmentul creditarii bancare in ultimul an. In economia romaneasca au intrat in ultimii patru ani aproape 3 miliarde de euro din absorbtia fondurilor europene de investitii in agricultura, derulate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala, gradul de absorbtie fiind de aproximativ 35%.

Evenimentul isi propune sa dezbata teme legate de Politica Agricola Comuna 2014-2020, strategia de dezvoltare a agriculturii romanesti pe termen mediu si lung, oportunitatile de dezvoltare a comertului cu cereale, evolutia preturilor alimentelor in 2012, oportunitatile de finantare a agriculturii, sursele de finantare si cofinantare in sectorul agricol, care sunt masurile pentru sprijinirea agricultorilor in contextul politicilor europene, situatia accesarii fondurilor europene, care sunt aspectele fiscale si legislative specifice agriculturii.

Evenimentul constituie un prilej de analiza si dezbatere a agriculturii romanesti, reunind intr-un mediu dinamic reprezentanti de marca din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Comisia Europeana, asociatii si agentii, producatori de cereale, erbicide, pesticide si produse agro-chimice, asociatii patronale, companii FMCG si distribuitori, furnizori de solutii, echipamente si servicii specifice industriei, experti, investitori, banci, companii de consultanta si case de avocatura.

Partenerul oficial al evenimentului este Fondul Roman de Contragarantare.

Evenimentul este organizat cu sprijinul APIA si LAPAR.

Evenimentul se bucura de sustinerea: TVR Info, RFI Romania, Wall- Street, Romania libera, Academia Catavencu, Calendar Evenimente, Ziare.com, 9 a.m., AIDA, Business Live, Radio Romania Antena Satelor, Business 24, Agroinfo, Revista Ferma, Ziarul de Business.

Romanian Agribusiness Conference are loc pe 28 februarie 2012, la Hotel Intercontinental., Bucuresti.

Despre Medien Conferences

Medien Conferences este divizia de evenimente business a grupului Medien Holding. Evenimentele Medien Conferences ofera mediului romanesc de business o platforma dinamica de dezbateri si networking.

Medien Conferences organizeaza evenimente dedicate mediului de afaceri din diverse domenii precum: energie, infrastructura & transporturi, FMCG & retail, asigurari, financiar-bancar, agricultura, IT & telecom, home&deco.

Divizia de evenimente business ofera si posibilitatea organizarii de evenimente personalizate in functie de necesitatile companiilor.

Portofoliul Medien Holding include cotidianul Romania libera, site-ul www.romanialibera.ro, saptamanalul de satira Academia Catavencu si site-ul www.acadaemiacatavencu.info, Hiparion Publishers (revistele Hiparion – „Caminul”, „Casa Mea”, „Domus” si „Planul Casei Mele”, revista de B2B „Unelte si echipamente”, site-ul www.casamea.ro, emisiunea TV “Caminul de 5 stele”), tipografia United Print, agentia de comunicare branding si corporate media Corporate Media Publishing, divizia de eveniment business Medien Conferences.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la: andreea.paun@medienholding.ro, conferences@medienholding.ro, telefon 021.202.81.69 sau sa accesati www.mhconferences.ro.

Cele mai citite

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă