15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDesign Renault in Romania

Design Renault in Romania

» Centrul de Design Renault va fi inaugurat in acest an la Bucuresti.
» La Titu va fi infiintat un centru de proiectare pentru pietele emergente.

Pana la sfarsitul acestui an, grupul "Renault" va deschide in Romania un centru de design pentru modele auto. Producatorul francez de autoturisme mai are deschise astfel de centre in Spania, Franta, Coreea etc. De asemenea, compania "Renault" are intentia sa construiasca langa Titu un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente.

De la schita la faza de productie
Intr-o prima etapa, in centrul de design "Renault" de la Bucuresti vor fi angajate, in acest an, sapte persoane, urmand ca pana in 2009 numarul angajatilor sa ajunga la 30 si sa se asigure o dezvoltare ulterioara similara cu cea de la centrul de design Samsung Renault din Coreea. In aceste centre de specialitate se urmareste dezvoltarea unui produs de la stadiul de schita pana la faza de productie. Centrele-satelit de design vor functiona independent si in cadrul lor vor lucra specialistii in design: designer de vehicule, creatorii de machete, graficieni etc.
"In prezent cautam un spatiu potrivit pentru noul centru de design, care va avea, foarte probabil, o suprafata de circa 1.000 metri patrati. Luam in calcul atat varianta achizitionarii cladirii, cat si a inchirierii", a declarat Patrick LeQuement, director de design si vicepresedintele companei.

Recrutarea de personal
Pentru angajarea de personal, compania are in vedere recrutarea de tineri specialisti, existand deja o colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", dar si cu Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca.
Prezent ieri la evenimentul de prezentare a Centrului Tehnologic "Renault", premierul Calin Popescu Taricenu a afirmat ca "acest proiect va fi unul atractiv pentru studenti care ar putea deveni primii beneficiari ai acestuia".
In centrul Renault de la Bucuresti vor fi efectuate lucrari de proiectare si design al modelelor auto, in timp ce operatiunile de inginerie si testare tehnica vor fi derulate intr-o alta localitate, cel mai probabil la Titu.
Renault a anuntat anul trecut ca intentioneaza sa construiasca langa Titu un centru pentru proiectarea si dezvoltarea de modele auto destinate pietelor emergente. Realizarea proiectului presupune pentru perioada 2007-2009, investitii de 450 de milioane euro.

Un milion de masini produse
"Proiectul Renault este unul important pentru Romania", a mentionat primul ministru. Tariceanu a mentionat ca productia de automobile de la Dacia-Renault va atinge in 2008 aproximativ un milion de exemplare. Circa 350.000 de automobile vor fi construite pe platforma Logan, iar alte 650.000 vor reprezenta modele Renault care vor fi exportate. Renault va deschide in Romania si o fabrica de cutii de viteze. Tariceanu a subliniat ca nu se va renunta la taxa de prima inmatriculare.

Cele mai citite

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o ședință de urgență pentru a aborda creșterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, a anunțat președinția elvețiană...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...

Aeronave militare ridicate de urgență în urma atacurilor cu drone din Ucraina. Mesaje RO-Alert transmise în Tulcea

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că patru aeronave militare – două F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și două F-16 ale Forțelor Aeriene Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă