21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDESECRETIZARE Roşia Montană. Documentele au fost publicate pe site-ul Ministerului Economiei,...

DESECRETIZARE Roşia Montană. Documentele au fost publicate pe site-ul Ministerului Economiei, după 15 ani. Lipseşte unul

Ministerul Economiei a publicat documentele încheiate între România şi compania Gabriel Resources Gold Corporation, anunţă Ministerul Economiei, într-un comunicat de presă. Primul contract nu a fost făcut public.

”Ministerul Economiei a publicat, încă din data de 1 septembrie 2011, pe site-ul instituţiei, www.minind.ro, toate documentele de care dispune în legatură cu compania Roşia Montana Gold Corporation, respectiv Actul constitutiv al companiei, precum şi Actele adiţionale la acest Act constitutiv. Documentele pot fi studiate în sectiunea: Domenii/Sectoare-Resurse Minerale-Contracte- RMGC”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei. Este vorba de 20 de contracte şi acte adiţionale.

CITIŢI ŞI: Ponta anunţă desecretizarea contractului de la Roşia Montană

Din lista publicată lipseşte contractul semnat în septembrie 1995 între Gabriel Resources şi Regia Autonomă a Cuprului Deva, societate cu capital de stat.

Victor Ponta, a explicat, la începutul şedinţei de Guvern de azi, care au fost motivele acestui demers.

”Referitor la Roşia Montană, proiectul stătea de 15 ani prin Guvernul României, prin sertare, ba se scotea, ba se băga la loc. Decizia corectă era să lăsăm Parlamentul şi opinia publică să aibă o dezbatere pe acest proiect. Noi ne-am făcut datoria, am arătat opiniei publice toate datele, a declarat primul ministru”, în şedinţa de Guvernt de miercuri.

CITIŞI ŞI: Ponta: Proiectul Roşia Montană stătea de 15 ani prin sertarele Guvernul României. Noi ne-am făcut datoria

Potrivit premierului, proiectul trebuie dezbătut în Parlament. Mai mult, Victor Ponta i-a cerut ministrului delegat pentru Marile Proiecte, Dan Şova să explice mâine, într-o conferinţă de presă, toate datele din documentele legate de cel mai controversat proiect din România.

Victor Ponta a anunţat, marţi, că ministrul Dan Şova va pune, azi, la dispoziţie toate documentele din ultimii 14 ani care au legătură cu proiectul Roşia Montană. Ulterior, pentru gândul.info, Dan Şova a spus că „premierul a înţeles greşit” acest lucru. Contactat de Digi24, ministrul delegat a precizat că nu a făcut această declaraţie şi că va prezenta toate documentele din 1997 încoace care au legătură cu proiectul Roşia Montană şi Guvern.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă