19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDepartamentul Energiei va rămâne administratorul companiilor din sectorul energetic

Departamentul Energiei va rămâne administratorul companiilor din sectorul energetic

Ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Departamentului de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului nu vizează activitatea de administrare a societăţilor de stat din sectorul energetic, care rămâne în integralitate în responsabilitatea Departamentului pentru Energie, informează Mediafax.

"Ordonanţa de urgenţă în cauză nu vizează activitatea de administrare a societăţilor de stat din sectorul energetic, care rămâne în integralitate în responsabilitatea Departamentului pentru Energie, inclusiv pentru societăţile aflate în privatizare, Ordonanţa vizează posibilitatea de delegare către Ministerul Economiei de la toate instituţiile publice cu activităţi în domeniul administrării de societăţi de stat a responsabilităţii privind adoptarea strategiilor de privatizare şi monitorizării implementării proceselor de privatizare. Această posibilă delegare urmează să se stabilească prin viitoare, posibile hotărâri de Guvern pentru fiecare caz în parte", conform sursei citate.

Guvernul a aprobat, miercuri,a Departamentului de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului.

Aprobarea ordonanţei de urgenţă prin care este înfiinţat Departamentul a fost anunţată de Guvern la finalul şedinţei de miercuri, fără alte detalii.

În forma prezentată la începutul lunii aprilie pe site-ul Ministerului Economiei, proiectul prevedea înfiinţarea Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului în subordinea Ministerului Economiei şi în coordonarea ministrului Economiei, prin reorganizarea Oficiului Participatiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi preluarea atribuţiilor Departamentului pentru Energie în domeniul privatizării.

Departamentul urma să preia atribuţiile OPSPI şi ale Departamentului pentru Energie referitoare inclusiv la monitorizarea postprivatizare a îndeplinirii clauzelor din contractele de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiate în cadrul proceselor de privatizare, pentru companiile naţionale.

"Începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, Departamentul va derula, în numele Ministerului Economiei, în limitele competenţelor aprobate de ministrul Economiei, activităţile legate de exercitarea calităţii de acţionar al statului, în perioada de pregătire şi realizare a procesului de privatizare la societăţile naţionale, companiile naţionale şi celelalte societăţi din energie, precum şi la filialele acestora", se arăta în acel proiect, modificat acum de Guvern.

Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă