26.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024

Decathlon, in Romania

» Primul magazin ar putea fi deschis anul viitor.

» La nivel european, Decathlon are magazine in 11 tari.

» Exista deja furnizori in mai multe zone ale tarii si in Bucuresti.

Grupul francez Decathlon, cu o cifra de afaceri globala de 4 miliarde de euro in 2006, se pregateste sa intre pe piata romaneasca cu primul hipermarket de articole sportive. Compania detine 375 de magazine in 18 tari din intreaga lume (cu suprafete variind intre 3.000 si 12.000 de metri patrati) si are peste 35.000 de angajati. Filozofia Decathlon este aceea de a face sportul accesibil tuturor. Magazinele grupului francez si ofertele sale sunt deja cunoscute de multi dintre romanii care au calatorit in tarile Uniunii Europene.

Furnizori romani
La nivel european, Decathlon are magazine in Franta, Belgia, Germania, Marea Britanie, Italia, Ungaria, Portugalia, Polonia, Olanda, Spania si Rusia. Grupul a venit in Romania inca de acum trei ani, prin componenta sa de productie. "In prezent avem un birou de productie in Bucuresti, de unde o echipa de tineri romani pasionati de sport gestioneaza activitatea cu toti furnizorii care produc pentru Decathlon", a declarat Francesco Russo, country manager al retailerului de articole sportive. El a precizat ca Decathlon are deja furnizori in mai multe zone ale tarii si in Bucuresti. Biroul de productie se ocupa de gasirea celor mai buni furnizori, de industrializarea produselor realizate de acestia, de controlarea calitatii produselor si, nu in ultimul rand, de exportarea lor in magazinele proprii din intreaga lume.

Magazine in orasele mari
Planurile de intrare a grupului pe piata romaneasca si proiectele de extindere sunt ambitioase. "Proiectul de a deschide si in Romania partea de distributie Decathlon este in plina desfasurare. In viitor vor exista magazine Decathlon in Bucuresti si in marile orase ale tarii. Este prematur sa vorbim despre o data precisa pentru deschiderea primului magazin", a afirmat Russo.
Potrivit unor informatii de pe piata de retail, compania ar putea deschide primul magazin local anul viitor.
si in ceea ce priveste politica de preturi a grupului, care va fi aplicata in Romania, oficialii Decathlon pastreaza deocamdata misterul. "Politica preturilor tine cont de filozofia Decathlon – aceea de a face sportul accesibil tuturor. Acest lucru inseamna ca oferta generala a Decathlon include o gama de produse tehnice de foarte buna calitate, la preturi accesibile", a aratat Francesco Russo.

Istoric
Primul magazin Decathlon a fost construit in 1976 de Michel Leclercq. Ideea lui era sa echipeze sub acelasi acoperis un numar cat mai mare de sportivi din toate ramurile, de la debutanti la sportivi confirmati. In 1986, Decathlon incepe sa realizeze primele produse "made in Decathlon".  In 1996 apar primele doua branduri proprii: Quechua – pentru iubitorii activitatilor montane si Tribord – pentru pasionatii sporturilor acvatice. Astazi, Decathlon detine peste zece branduri proprii pentru diverse sporturi, a anuntat compania.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă