9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDe ce sa tineti cont la cumpararea casei

De ce sa tineti cont la cumpararea casei

» Doresc sa-mi cumpar un apartament, insa in cazul celor doua variante identificate pana in prezent, proprietarii cer un pret mai mare decat cel al zonei, invocand imbunatatirile locuintelor. Cum pot pune problema in negociere?

Cezar Filip, consultant amenajari interioare: Intr-adevar, reflexul proprietarilor care au investit sume mai mult sau mai putin considerabile in amenajarea locuintei este acela ca, atunci cand decid sa o vanda, sa ceara un pret mai mare comparativ cu pretul zonei, in incercarea de a-si recupera o parte din banii cheltuiti. Insa acestia ar trebui sa stie ca de cativa ani incoace termopanul, gresia, faianta si parchetul nu mai sunt privite drept elemente care ar da dreptul proprietarului sa "umfle" pretul de vanzare.
In plus, aici vorbim de o chestiune legata de gust, avand in vedere ca un proprietar isi amenajeaza sau recompartimenteaza casa in functie de preferintele proprii, care nu coincid neaparat cu cele ale potentialului cumparator.
Sfatul meu este ca, in procesul de negociere a valorii de tranzactionare, sa-i faceti proprietarului o oferta stabilita luand in calcul factori precum zona unde se afla proprietatea, accesul la utilitati, anul de dare in folosinta a cladirii, starea acesteia, in general, si a apartamentului, in particular, situatia juridica a proprietatii, accesul la puncte strategice si servicii. Totodata, este bine sa invocati si preferintele proprii privind amenajarea unei locuinte.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail imobiliare@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite

Cum să prevenim un alt AVC: sfaturi și strategii

Accidentul vascular cerebral (AVC) este o urgență medicală care se produce atunci când fluxul de sânge către o parte a creierului este întrerupt...

Etapa a 3-a Europa League: Glasgow Rangers-FCSB 4-0

FCSB a pierdut în deplasare cu Glasgow Rangers, scor 0-4, în etapa a 3-a din Europa League. În urma acestui rezultat, campioana României a...

Protest de amploare la Guvern. Silvicultorii vor schimbarea Legii pensiilor

Silvicultorii, polițiștii și feroviarii atrag atenția asupra condițiilor dificile de muncă din sectorul lor Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza vineri, 25 octombrie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă