24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCursul leu-euro a început

Cursul leu-euro a început

Cursul de schimb a fluctuat foarte uşor peste 4,52 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de joi, într-o piaţă liniştită, iar dealerii cred că BNR continuă să fie prezentă indirect în piaţă şi vinde volume reduse de valută, transmite Mediafax.

La deschidere euro a fost cotat la 4,5230 – 4,5250 lei/euro, foarte aproape de închiderea de miercuri, de 4,5225 – 4,5245 lei/euro.

Ulterior, cursul a fluctuat nesemnificativ, astfel că la ora 10:00 băncile cotau euro la 4,5230 – 4,5240 lei. „Deşi piaţa este liniştită şi volumele de tranzacţionare sunt reduse, se pare că BNR continuă să intervină discret în piaţă, prin vânzări indirecte de euro, prin intermediul unei bănci. Chiar dacă premierul Ponta a spus că referendului va fi organizat conform deciziei Curţii Constituţionale, în continuare percepţia asupra României este afectată de tensiunile politice din ultima perioadă, iar în astfel de situaţii jucătorii, în special străinii, mizează pe deprecierea leului. Răul a fost deja făcut, pentru că pe străini nu prea îi interesează cine conduce, ci deciziile pe care conducătorii le iau şi modul în care le iau”, a afirmat un dealer, citat de Mediafax.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă