6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCupoane pentru agricultori

Cupoane pentru agricultori

Producatorii agricoli vor fi sprijiniti financiar, prin acordarea de cupoane pentru culturile vegetale, saptamana viitoare urmand sa se transeze si situatia legumiculturii, a pomiculturii si a zootehniei. In caz contrar, sindicalistii din domeniu ameninta ca vor iesi in strada.
Pentru hectarul de grau valoarea cuponului va fi de 500 de lei, pentru cel de rapita de 450 de lei, iar pentru celelalte culturi (orz, orzoaica), de 400 de lei. Acest sprijin este considerat de presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Adrian Radulescu, drept cel mai mare din ultimii 17 ani.
Potrivit ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, fermierii vor primi acesti bani pana la finele lunii septembrie. Fiecare producator agricol va putea sa utilizeze acesti bani cum crede de cuviinta, fie pentru achizitionarea de motorina, fie pentru samanta.
De asemenea, producatorii agricoli au primit confirmarea ca vor primi despagubiri si pentru culturile insamantate in primavara, nu numai pentru cele din toamna, iar aceasta decizie ar putea fi luata miercuri de Executiv.
si totusi, sindicalistii din agricultura nu sunt atat de optimisti, amenintand ca vor iesi in strada daca ministerul nu va rezolva toate problemele cu care se confrunta. "Am cerut acelasi tratament si pentru legumicultura, pomicultura si zootehnie, pentru ca si aceste sectoare au fost afectate in aceeasi masura de seceta", ne-a declarat presedintele Federatiei Sindicale Agrostar, stefan Nicolae.
Potrivit liderului sindical, daca saptamana viitoare problema nu se va rezolva, asa cum a promis Remes, oamenii vor iesi in strada.

Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă