6.7 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăInvestigații România LiberăCum construieşti o casă dublă şi rămâi cu una gratis

Cum construieşti o casă dublă şi rămâi cu una gratis

Povestea unei familii din Bucureşti e simplă: aveau ceva bani pentru un teren, la marginea oraşului, dar nu suficienţi pentru a ridica o casă pe el. Iar criza deja îşi arătase colţii. Aşa că le-a venit ideea să facă din casa lor o afacere. Şi au avut noroc.

În 2008, au cumpărat un teren de 500 mp în comuna Pantelimon şi s-au dus la un târg de case ca să se inspire din proiectele de case de vânzare. Acolo au găsit un stand al revistei PLANUL CASEI MELE, unde arhitectul Alexandra Antohi prezenta un portofoliu de proiecte de casă. Şi au început să discute.

Nu aveau destui bani să construiască o casă întreagă, dar ar fi vrut cu disperare să aibă mai mult spaţiu decât la bloc, să se mute la curte.

Aşa că domnului Mărgineanu i-a venit ideea salvatoare de a construi o clădire cu două case cuplate: „Construim jumătate de locuinţă, o vindem, iar cu investiţia astfel recuperată terminăm şi cealaltă locuinţă în care vom locui”.
În total, proiectul ales împreună cu arhitectul a fost cel din imagine, pentru un imobil cu etaj şi mansardă, cu o suprafaţă totală desfăşurată de 400 mp construiţi, câte 200 mp pentru fiecare casă.

Construcţia s-a realizat în regie proprie, pentru a reduce costurile.
Până la urmă, cele două case cuplate au fost ridicate simultan, până la stadiul de „la roşu” (fundaţie, pereţi, placă între etaje, acoperiş), dar apoi doar la una s-a trecut mai departe -la ferestre, uşi şi scară interioară.

Această primă casă, în stadiul de „la gri” a fost vândută cu 65.000 euro, iar apoi proprietarul s-a axat pe terminarea casei ce i-a rămas.

Povestea are un final fericit: în afară de faptul că astfel proprietarul a reuşit să-şi finanţeze locuinţa a avut şi posibilitatea să îşi aleagă vecinul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă