19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCreditele RBL pot fi folosite pentru refinantare

Creditele RBL pot fi folosite pentru refinantare

Reprezentantii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) au anuntat ieri  ca toti cei care au incheiate contracte de economisire-creditare cu banca pot contracta imprumuturi ce pot fi folosite pentru refinantarea/acoperirea altor credite ipotecare-imobiliare contractate de la alte banci.
In prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte acorda doua tipuri de credite: Creditul Locativ fli Creditul Intermediar.
Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minimum 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6% pe an.
In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida Creditul Intermediar. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si indeplineste conditiile impuse de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.
RBL mai acorda credite si pentru cumpararea-achizitionarea de spatii preponderent locative, in sensul ca, 51% din spatiu sa aiba destinatie locativa, restul putand avea destinatie comerciala. De asemenea, finantarile au ca destinatie si cumpararea de terenuri intravilane pentru constructii cu destinatie locativa, constructia de imobile cu destinatie locativa. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă