11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCorpul de Control al primului-ministru a constatat posibile fapte penale la Posta...

Corpul de Control al primului-ministru a constatat posibile fapte penale la Posta Romana

Corpul de control al primului-ministru a realizat o sinteza a raportului privind verificarile efectuate la Compania Nationala “Posta Romana”, in urma solicitarilor transmise de Directia Nationala Anticoruptie, privind incheierea, executarea si incetarea a trei contracte, in care prezinta indiciile privind posibile fapte de natura penala. Corpul de control va sesiza DNA, potrivit Hotnews.ro. 

In cazul unuia dintre contracte, s-a constatat ca, prin invocarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului in scopul justificarii incheierii contractului de asociere in participatiune si prin schimbarea naturii contractului, Posta Romana a creat companiei S.C. Smart Telecom Solutions S.R.L. un avantaj de peste 6 milioane de lei (6.296.899 ron), care reprezinta paguba adusa patrimoniului Companiei Posta Romana. 

In plus, Posta Romana a creat conditiile care Smart Telecom Solutions sa obtina despagubiri, desi aceasta societate se afla in culpa in legatuara cu executarea obligatiilor contractuale. 

Posta Romana a fost obligata prin sentina tribunalului arbitral al Curtii de Arbitraj Comercial Internaional de pe langa Camera de Comert si Industrie sa plateasca daune-interese compensatorii de peste 4.500.000 euro. 

Corpul de control precizeaza ca exista indicii privind posibile fapte de natura penala, insa raportul nu constiutie un act administrativ in sensul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, ci un act de informare si de sesizare a organelor de urmarire penala. 

Prin urmare, va sesiza organele de urmarie penala in legatura cu operatiunile sau actle ilicite constatate, mai precis va sesiza DNA in legatura cu 8 fapte de natura penala, precum: fals intelectual, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, complicitate la abuz in serviciu.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă