27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCont unic pentru plata impozitelor

Cont unic pentru plata impozitelor

Plata impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului general consolidat se efectueaza intr-un cont unic, de la 1 ianuarie 2008, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
In acest sens, contribuabilii vor utiliza ordine de plata pentru Trezoreria Statului – pentru obligatiile datorate bugetului de stat si pentru celelalte obligatii de plata.
Prin Ordinul presedintelui ANAF din 10 septembrie 2007 privind impozitele si contributiile, obligatiile fiscale datorate la bugetul de stat se platesc in contul unic 20.47.01.01 "Venituri ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic in curs de distribuire", iar obligatiile fiscale datorate bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale se platesc in contul unic 55.02 "Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale in curs de distribuire".
Potrivit ANAF, plata obligatiilor fiscale, altele decat cele prevazute prin ordinul mentionat, se efectueaza distinct de catre debitori, pe fiecare impozit, contributie si alte sume datorate bugetului general consolidat.

Contribuabilii pot plati impozitele, taxele si contributiile doar daca indeplinesc urmatoarele conditii: nu au obligatii fiscale neachitate la data efectuarii platii in contul unic; depun formularul "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat" in termenul legal; efectueaza plata integrala si in termen a obligatiilor datorate la bugetul de stat sau la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale.
Aplicatia informatica de completare a formularului "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat" va putea fi descarcata, in mod gratuit, de pe http://anaf.mfinante.ro, domeniul "Asistenta contribuabili", subdomeniul "Programe utile".

 

Virgil Livanov
Virgil Livanovhttp://virgil-livanov
Virgil Livanov, analist KD management
Cele mai citite

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă