Dacă îţi instalezi acasă un sistem de panouri solare performant, energia produsă de acesta îţi poate acoperi toate nevoile locuinţei şi încă îţi mai şi rămâne, pentru a da la alţii.
Micii consumatori, care îşi produc singuri energia solară sau eoliană se pot transforma în mici întreprinzători. Sistemul oferit de alimentarea cu energie solară este unul multivalent, împăcând atât nevoia clientului de a-i fi furnizată energia, cât şi posibilitatea ca energia obţinută să fie vândută altora.
„Întrucât surplusul de energie solară poate fi stocat în baterii, beneficiarii unui asemenea sistem pot deveni mici oameni de afaceri, vânzând, la rândul lor, energia obţinuta altor consumatori„, a mai adăugat directorul Asociaţiei Patronale Surse Noi de Energie.
Tot mai multe bănci din România permit accesarea de credite pentru dezvoltarea industriei de energie alternativă.
„În ultima perioadă, tot mai mulţi români se adresează băncilor pentru accesarea unui credit în acest scop. În fond, banca nu va avea ce să piardă, recuperându-şi rata şi dobânzile aferente din vânzarea de energie, dar şi din eficientizarea consumului„, a conchis Manuela Drăghicescu.
A crescut numărul celor care îşi instalează sisteme pentru alimentarea locuinţelor cu energie solară.
„Tot mai mulţi români cu locuinţe de lux din zonele rezidenţiale ale marilor oraşe apelează astăzi la montarea unui kit de alimentare cu energie solară. Aceşti oameni au disponibilitate financiară şi simt tot mai mult nevoia de independenţă energetică„, a menţionat Manuela Drăghicescu, director executive SUNe.
Preţului unui asemenea kit variază în funcţie de puterea şi capacitatea instalaţiilor folosite.
„Preţul este diferit , fiind stabilit în funcţie de putere şi capacitate. Însă, problema nu trebuie să facă referire la preţ întrucât este indicele cel mai puţin important mai ales atunci când beneficiarul are facilitatea de a se folosi de banii statului prin programul Casa Verde„, a precizat Manuela Drăghicescu.